2-3. O Celta tumba a un Vilarreal que reaccionou tarde

El partido tuvo un comienzo intenso, con los dos equipos en busca de la portería contraria

Los jugadores del Celta celebran un gol. EFE
photo_camera Los jugadores del Celta celebran un gol. EFE

O Celta tomou o estadio da Cerámica e tombou a un Vilarreal (2-3) que reaccionou tarde e que tras a súa exhibición goleadora na Copa esta semana ante o Almería volveu recuperar a súa versión ligueira e mostrouse como un equipo vulnerable e sen gol durante máis de 80 minutos.

Se o Vilarreal non tivo piedade do Almería hai tres días e lle infligió un 8-0 sen piedade, este sábado viu impotente como o Celta de Vigo pasáballe por encima no mesmo escenario ata o minuto 82 e púñase 0-3 no marcador, aínda que un erro do cadro vigués propiciou unha reacción tardía local con dous goles que finalmente non culminou en remontada.

O partido tivo un comezo intenso, cos dous equipos en busca da portería contraria, aínda que foi o Vilarreal o que intentou facerse co control do partido nos primeiros instantes.

Un pase atrás do xogador do Celta ao seu porteiro permitiu ao equipo de Calleja acurtar distancias

Con todo, sería&o nbsp;Celta o que puido adiantarse no marcador por mediación de Brais Méndez cun dobre disparo do internacional español que viu como primeiro Asenjo e logo o pau evitaban o seu gol aos 18 minutos de xogo.

Tras uns primeiros minutos de igualdade foi&o nbsp;Celta o que se mostrou lixeiramente superior conforme avanzou o partido, o que lle permitiu chegar aos dominios de Asenjo con fluidez e perigo.

A primeira resposta con algo de perigo do Vilarreal tardou en chegar. Fíxoo aos 25 minutos de partido nun remate de cabeza de Gerrad Moreno tras un centro desde a banda que atallou sen moitos problemas Rubén.

No último cuarto en hora deste primeiro tempo o xogo equilibrouse. Nin Vilarreal nin Celta impúñanse no centro o campo, aínda que quizá era o conxunto vigués o que merodeaba máis o campo contrario.

Así, cando o partido parecía que acabaría co empate inicial Brais Méndez recibiu un pase cara atrás de Iago Aspas, rematou de primeiras desde fóra da área e aínda que Asenjo tocou o balón non puido evitar o gol.

Se o primeiro tempo acabou da mellor forma posible para os galegos, o arranque da segunda parte aínda mellorou máis o panorama do Celta, con outros dous goles consecutivos, un no minuto 48 de Okay e outro no 50 de Maxi Gómez que supuxeron un duro golpe psicolóxico e case definitivo para o Vilarreal a pesar de que quedaba case toda a segunda parte por disputarse.

Ante esta situación, Calleja intentouno á desesperada e acumulou dianteiros para tratar de mellorar a situación. Se no descanso Ekambi xa ocupara a praza de Trigueros, tras o terceiro tanto do Celta deu entrada a Bacca por Samuel Chukwueze para acompañar no ataque a Gerard Moreno..

A pesar de que o Vilarreal gañou peso no terreo de xogo do equipo vigués, os visitantes, co marcador moi favorable e unha boa disposición defensiva, capeaban a situación sen apenas sobresaltos ante un rival que volveu adoecer de solvencia en ataque, como na maioría de partidos da presente Liga.

O partido encamiñábase ao seu final cun infrutuoso intento do Vilarreal por acurtar distancia ante un sereno Celta, aínda que un grave erro de Rubén deulle un xiro sorprendente ao partido.

Un pase atrás do xogador do Celta ao seu porteiro permitiu ao equipo de Calleja acurtar distancias no marcador por mediación de Bacca tras unha falta executada desde o centro da área que ademais deixou tocado ao equipo visitante.

De feito, de novo Bacca marcaba no 87 para pór o 2-3 no marcador e dar esperanzas ao seu equipo de polo menos salvar un punto nun partido que de ser case plácido para o Celta tornouse nun calvario, cun balón de Gerard Moreno ao pau que puido ser o 3-3 no 92.

FICHA TÉCNICA:
2 - Vilarreal: Asenjo, Mario Gaspar, Álvaro, Víctor Ruiz, Pedraza (Funes Mori, m.92), Cáseres, Trigueros (Ekambi, m.46), Fornals, Cazorla, Chukweze (Bacca, m.54) e Gerard Moreno.
3 - Celta de Vigo: Rubén, Hugo Mallo, David Costas, Araujo, Juncá, Brais Méndez (Fran Beltrán, m.76), Okay, Jozabed (Cabral, m.81), Boufal (Hjulsager, m.65), Iago Aspas e Maxi Gómez.
Goles: 0-1, m.45: Brais Méndez. 0-2, m.48: Okay. 0-3, m.50: Maxi Gómez. 1-3, m.83: Bacca. 2-3, m.87: Bacca.
Árbitro: Gil Manzano (Comité estremeño). Mostrou amarela aos locais Santi Cáseres, Álvaro González e Mario Gaspar e ao visitante Okay, Maxi Gómez e Rubén Branco.
Incidencias: Partido correspondente á décimo quinta xornada de LaLiga Santander disputado no estadio da Cerámica ante 15.720 espectadores.