2-3. España decepciona ante Inglaterra

A derrota supón o primeiro tropezón de Luis Enrique coa selección

Saúl lamenta un gol de Inglaterra. JULIO MUÑOZ (EFE)
photo_camera Saúl lamenta un gol de Inglaterra. XULLO MUÑOZ (EFE)

Inglaterra devolveu a España o golpe que recibiu o pasado setembro en Wembley na primeira xornada da Liga de Nacións e impúxose 2-3 este luns no Benito Villamarín de Sevilla, o que supón o primeiro tropezón de Luis Enrique coa Vermella.

Á cuarta ocasión chegou a primeira derrota do técnico asturiano, que aínda deberá loitar polo pase á fase final deste torneo e que mete de cheo na pelexa a Inglaterra, que en Sevilla sorprendeu á contra na primeira metade e que na segunda soubo manter con orde a renda do 0-3 lograda nos primeiros 45 minutos.

Luis Enrique fixo moitos cambios, como era presumible, en comparación ao partido da pasada semana en Gales e en Sevilla volveron ao campo xogadores que xa participaron en Wembley no primeiro capítulo deste torneo (1-2), o do seu debut como seleccionador.

Coas ausencias por lesión de futbolistas como os madridistas Carvajal e Isco, volveron ao once outros como o tamén madridista Nacho, o lateral do Chelsea inglés Marcos Alonso ou o barcelonista Sergio Busquets. Si apostou para o lateral dereito por Jonny Otto, xogador do Atlético de Madrid cedido ao Wanderes e que era unha das novidades nesta segunda convocatoria do técnico español, quen tamén despexou a dúbida na dianteira entre Paco Alcácer e Iago Aspas en favor do segundo.

O seleccionador inglés, Gareth Southgate, dispuxo un once previsible debido a varias ausencias por lesións ou sancións e co que quixo disputarlle o balón a España porque, logo de perder como local ante os de Luis Enrique e non pasar do empate a cero en Croacia, a derrota e incluso o empate deixáballe sen opcións de clasificación para a seguinte fase.

A saída do combinado español foi potente e atosigó a meta defendida por Jordan Pickford, quen incluso salvou co seu corpo un primeiro tanto local, pero Inglaterra non se descentró ante o ímpeto hispano e na súa nova filosofía empezou a gañarlle metros ao terreo e a deixarse ver preto de David de Gea.

Foi o goleador inglés, Harry Kane, o que nesta ocasión fixo de pasador nunha rápida contra e mandou un preciso centro en diagonal que non desaproveitou o futbolista do Manchester City Raheem Sterling.

O 0-1 cumprido o cuarto de hora non fixo máis que redobrar as ganas de España, que, sobre todo pola banda esquerda con Marcos Alonso e Asensio e con Thiago Alcántara como director, intentou romper a defensa adversaria.

Pero a historia repetiuse ao bordo da media hora cunha rápida contra iniciada por Pickford desde a súa meta para que lle chegase o balón a Kane e que este se o dese outra vez de xeito preciso nesta ocasión a Marcus Rashford sen que De Gea puidese impedir o 0-2.

España acusou este segundo tanto ante unha Inglaterra que se atopou moi inspirada cando recuperou o balón e que fixo dano á adiantada e pouco poboada defensa local, como se demostrou xa na recta final da primeira parte con outro tanto de Sterling que fixo que a bancada despedise con pitos a España á conclusión do período.

Na segunda parte Luis Enrique saíu cos mesmos xogadores e coa intención de darlle a volta a unha situación que na lousa tiña controlada Southgate. España mantívose imprecisa, previsible e con pouco xogo polas bandas e pronto chegaron as entradas ao campo de Paco Alcácer e Dani Ceballos por Saúl Níguez e Iago Aspas para solucionalo.

Foi o exbarcelonista e agora no Borussia de Dortmund o que, no primeiro balón que tocou, logrou o tanto español cun remate de cabeza á saída dun córner, o seu terceiro nesta segunda etapa na selección e que lle confirma nun refacho extraordinario.

Revolucionouse o partido a favor dos españois, quen solicitaron un penalti de Pickford a Rodrigo que non considerou o árbitro polaco Szymon Marciniak, pero foi outro dato do empuxe ante unha Inglaterra que perdeu a orde e que xa buscou máis que pasase rápido o tempo.

Sergio Ramos marcou o segundo gol de España na última xogada do partido, no sétimo minuto de prolongación.

2 - España: De Gea; Jonny, Nacho, Ramos, Marcos Alonso; Busquets, Thiago, Saúl (Alcácer, m.57); Aspas (Dani Ceballos, m.57), Rodrigo (Morata, m.72) e Asensio.
3 - Inglaterra: Pickford; Chilwell, Maguire, Gomez, Trippier (Alexander-Arnold, m.85); Barkley (Walker, m.76), Dier, Winks (Chalobah, m.90); Rashford, Kane e Sterling.
Goles: 0-1, M.16: Sterling. 0-2, M.29: Rashford. 0-3, M.38: Sterling. 1-3, M.58: Alcácer. 2-3, M.97: Sergio Ramos.
Árbitro: Szymon Marciniak (Polonia). Amoestou aos visitantes Dier (m.11), Winks (m.64) e Maguire (m.71), e aos locais Sergio Ramos (m.64), Jonny (m.75), Nacho (m.87) e Morata (m.97).
Incidencias: Partido do grupo A-4 da Liga das Nacións disputado no estadio Benito Villamarín ante 50.355 espectadores, entre eles uns 2.500 seguidores ingleses.