2-3. Oblak, Correa e a remontada guían ao Atlético á final

A instancias do VAR, o árbitro invalidou dous goles ao Barcelona, que intuía o partido gañado ata a reacción final do conxunto branquivermello
Os xogadores do Atlético celebran un gol. EFE
photo_camera Os xogadores do Atlético celebran un gol. EFE

Dez minutos de inspiración, de despegamento, de tolemia, dun Atlético Madrid ata ese momento claramente superado, levaron ao equipo branquivermello á vitoria ante o Barcelona (2-3) e á final da Supercopa.

Non haberá clásico na final. Si derbi. Logo dun choque cun tramo final tolo que contemplou o emerxer dun equipo que ata ese momento parecía desangelado, sen recursos. En mans dun rival superior liderado por unha gran versión de Messi e que se estrelou cun inmenso Oblak.

Foi a meta esloveno o que sostivo ao cadro branquivermello. Evitou outra vez un sinnúmero de ocasións que puideron provocar un maiúsculo triunfo azulgrana. Pero ao final, o cadro de Diego Pablo Simeone recuperou a esencia. Non foi tarde. Bastou e achicou nos últimos minutos a un adversario en evidencia.

Os goles de Álvaro Morata e Correa, que deron un gran xiro á situación en apenas uns minutos, premian ao Cholo. é o terceiro triunfo do arxentino contra o barcelona, en vinte e sete encontros, ata agora resignado a saír malparado de cada cita co conxunto azulgrana.

Messi respondeu á expectativa xerada en Arabia Saudita. é máis que un ídolo e notouno

O triunfo en Yeda únese aos dous cultivados tempo atrás na liga de Campións. Unha espiña que se saca o técnico arxentino.

Ata o tramo final, o partido era a lei de Leo Messi. Pero o destino evitou o clásico e impuxo un derbi polo título entre o Atlético e o Real Madrid.

Messi respondeu á expectativa xerada en Arabia Saudita. é máis que un ídolo e notouno. Estivo enchufado desde o principio, lonxe da desconexión da que dá sensación ás veces. Foi seu o balón e o xogo. O seu fútbol desnivelou o duelo e abocouno ao choque esperado por todo o seguidor local.

Non atopou dificultades o Barcelona para acaparar o balón. O Atlético Madrid, desprovisto por precaución do uruguaio Giménez, con molestias físicas, e con Savic de titular logo de tres meses fóra dos terreos de xogo, refugou discutir a autoridade ao seu rival.

Esperou no centro do campo o conxunto de Diego Simeone, de novo ao amparo de Jan Oblak

Esperou no centro do campo o conxunto de Diego Simeone, de novo ao amparo de Jan Oblak, especialmente no tramo final da primeira parte, cando máis foi esixido.

A presenza de Arturo Vidal no lugar de Ivan Rakitic non afectou un panorama habitual case sempre que se enfrontan azulgranas e atléticos. O chileno proporciona máis músculo, ideal para paliar os intentos de contraataque do seu adversario.

Apenas puido recorrer a eles o Atlético, acazapado cada vez máis atrás e con demasiados metros. Só en dispuxo dun par de ocasións na primeira metade, con Álvaro Morata ou Joao Felix e sen o destino desexado.

Messi entendeu pronto o sentido do encontro e entrou en acción. Dinámico, asumiu o seu rol e liderou cada ataque do Barcelona, que pasado o cuarto de hora acumulou ocasións de gol. A primeira pasado o minuto 20 nunha gran combinación entre Busquets, Griezmann, Luís Suárez e Jordi Alba que, de tacón, atopou a Messi. Raro é verlle fallar, pero o seu tiro salvouno cos pés Oblak.

Koke era o as na manga de Simeone, que non puido contar co seu capitán nos últimos partidos

Foi a primeira achega da meta esloveno, que tivo un susto minutos antes cun golpe sen consecuencias. Sacou outras despois nun centro chute de Arturo Vidal e, sobre todo, a máis clara, a seis minutos do intermedio, cando saíu airoso dun man a man con Antoine Griezmann.

á forza cambiou a situación ao comezo da segunda parte cando Koke, que substituíra ao mexicano Héctor Herrera, o único que levou o perigo na primeira metade, bateu a Neto tras recibir un pase de Correa logo dunha perda de Vidal.

Koke era o as na manga de Simeone, que non puido contar co seu capitán nos últimos partidos. Reapareceu en Yeda e desequilibrou a situación cando menos esperábase. Ata que Messi puxo orde.

O arxentino, na primeira que tivo, igualou o partido. O '10' azulgrana aproveitou a fraxilidade na acción de Koke e Savic para executar un disparo coa dereita que superou a Oblak.

Marcou Messi a continuación, pero o VAR anulou o gol por man, igual que outro despois a Piqué, por fóra de xogo

En pleno entusiasmo azulgrana, Griezmann puido desnivelar cando encarou ao porteiro branquivermello, pero a súa vaselina foi adiviñada por Oblak. Marcou Messi a continuación, pero o VAR anulou o gol por man, igual que outro despois a Piqué, por fóra de xogo.

á terceira si subiu ao marcador. Xa non puido facer máis o porteiro do Atlético, que frustrou cunha gran parada un cabezazo de Luis Suárez. O rexeite foi a parar a Griezmann, que marcou.

Chegou a tolemia ao final cun penalti de Neto a Álvaro Morata. O dianteiro transformouno. Houbo outro despois por unha man de Piquei que o VAR viu pero que o árbitro non interpretou como tal.

Pero quedaba o final, nunha escapada de Correa tras un erro azulgrana. Encarou a Neto, tirou mal, pero o rexeite pasou a raia para evitar o clásico e levar a final do domingo cara a un derbi madrileño.

FICHA TÉCNICA:
2 - Barcelona: Neto; Sergi Roberto, Gerard Piqué, Samuel Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets (Rakitic, m.83), De Jong (Ansu Fati, m.87), Arturo Vidal; Messi, Griezmann e Luis Suárez
3 - Atlético Madrid: Oblak; Trippier, Felipe, Savic, Lodi (Vitolo, m.67); Correa, Héctor Herrera (Koke, m.46; (Llorente, m.73)), Thomas, Saúl; Joao Félix e Morata.
Goles: 0-1, m.46: Koke; 1-1, m.50: Messi; 2-1, m.64, Griezmann; 2-2, m.82: Morata, de penalti. 2-3, m.87: Correa
Árbitro: Jose Luís González González. Mostrou cartón amarelo a Piqué, Luis Suárez e Neto, do Barcelona, e a Thomas, Savic e Llorente, do Atlético Madrid.
Incidencias: semifinal da Supercopa de España disputada no estadio King Abdullah Sports City ante uns 60.000 espectadores.