3-0. O Barcelona pecha a primeira volta cunha vitoria

O conxunto catalán vence sen brillo e consolídase como líder

Messi, Suárez y Coutinho. EFE
photo_camera Messi, Suárez e Coutinho. EFE

O Barcelona despediu a primeira volta da liga española con strong<> unha vitoria sen brillo -a sexta consecutiva- ante o Eibar (3-0), o que lle consolida como líder destacado da competición.

O equipo guipuscoano fixo un partido máis que digno no Camp Nou, pero encaixou a súa novena derrota en nove partidos ante o conxunto azulgrana, todas elas por dous ou máis goles de diferenza.

E iso que o Eibar saíu a buscar ao Barça arriba, exercendo unha prisión asfixiante coa convicción que só teñen os equipos de Mendilibar.

O conxunto catalán non soubo sobreporse a ela en toda a primeira metade. Só un túa-miña de Luís e Suárez e Coutinho, que a punta charrúa culminou cun preciso tiro cruzado, rompeu a defensa visitante para colocar o 1-0 aos 19 minutos de xogo.

Só a entrada de Dembélé animou os últimos minutos dun encontro que o Barça liquidou acolléndose á lei do mínimo esforzo

Os de strong<> Valverde só achegáronse con perigo outra vez á meta defendida por Risco, durante laprimera parte, nun cabezazo de strong <>Sergi Roberto que cruzou demasiado.

O resto foi unha exhibición de fe, garra e rigor táctico do Eibar, con Diop e Escalante traballando arreo no centro do campo e o equipo presionando a saída local desde o seu xogador máis adiantado -Sergi Enrich- ata o último home da zaga.

Durante moitos minutos, os visitantes lograron que o partido se xogase no campo azulgrana e que Barça non saíse co balón xogado desde atrás, pero tampouco foron capaces de xerar perigo.

Un cabezazo de Sergi Enrich que se marchou preto da escuadra esquerda de Ter Stegen foi toda a bagaxe ofensiva visitante antes do descanso.

O Barcelona, con strong <>un fútbol indolente e falto de ritmo, apenas tiña continuidade no seu xogo, convencido de que, tarde ou cedo, aproveitaría algún erro visitante e que a vitoria chegaría por inercia.

E tivo razón. Acabou chegando pola inercia goleadora de Messi, que fixo a súa tanto 400 en Liga, tras culminar coa zurda outra combinación entre Coutinho e Luís Súarez tras unha perda de balón de Arbilla no 53.

Co 2-0, o Eibar baixou a intensidade, e Luís Suárez, Coutinho e tamén Messi puideron facer o terceiro, pero os seus remates atopáronse con Risco, antes de que Suárez lograse o premio á súa insistencia á hora de xogo (3-0).

Co partido decidido, a última media hora foi de novo en grao sumo anódina, co Eibar intentando marcar o gol da honra e o Barça instalado comodamente atrás esperando para facer o cuarto á contra.

Polos visitantes intentárono Sergi Enrich, que outra vez cabeceou desviado, e o recentemente ingresado De Blasis, con outro remate de cabeza que puxo por primeira a vez a proba a Ter Stegen en todo o partido.

Polo lado local, só a entrada de Dembélé animou os últimos minutos dun encontro que o Barça liquidou acolléndose á lei do mínimo esforzo.

FICHA TÉCNICA:
3 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Semedo, min.83) , Piquei, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Vidal, min.66), Rakitic, Arthur (Dembélé, min.72); Coutinho, Messi e Luís Suárez.
0 - Eibar: Risco; Pena, Arbilla, Bigas, Cote; Escalante (Kike García, min.77), Diop, Orellana, Cucurella (De Blasis, min.64); Jordán e Sergi Enrich (Marc Cardona, min.83).
Goles: 1-0: Luís Suárez, min.19. 2-0: Messi, min.53. 3-0: Luís Suárez, min.59.
Árbitro: Gil Manzano. Mostrou cartón amarelo a Sergi Enrich (min.42), Luís Suárez (min.44) e Piquei (min.70).
Incidencias: Partido da 19ª xornada da liga española disputado no Camp Nou ante 71.039 espectadores.