3-1. Aspas lidera a primeira vitoria de Coudet co Celta

Dominou con claridade, pero que non sentenciou ata dez minutos antes do final
Los jugadores del Celta celebran un gol ante el Granada. SALVADOR SASs
photo_camera Los jugadores del Celta celebran un gol ante el Granada. SALVADOR SASs

Cunha monumental exhibición futbolística de Iago Aspas, o Celta remontou en Balaídos ante o Granada (3-1) nun partido que dominou con claridade, pero que non sentenciou ata dez minutos antes do final. É a primeira vitoria do arxentino Eduardo Coudet como adestrador do equipo galego.

O Celta plasmou o estilo que quere Coudet: dominio con posesións longas, intensidade na presión. Só lle faltou puntería, un infortunio que persegue ao equipo desde o inicio da tempada. A súa falta de pegada é inquietante.

O Celta encerrou ao Granada. Con Aspas estelar, motor omnipresente do seu equipo, o conxunto galego creou tres grandes ocasións durante os primeiros vinte minutos. Pero non marcou ningunha.

Santi Mina fallou a primeira nun man a man ante Rui Silva, pouco despois Nolito malgastou un tiro desde unha cómoda posición a dez metros da portería e tampouco Hugo Mallo acertou cun claro tiro que despexou cunha estirada Rui Silva. As tres oportunidades naceron nos pés de Aspas.

O Granada resistiu o impetuoso arranque do Celta, en parte polas paradas de Rui Silva, que rexeitou todo balón que asomou pola súa área, como un envelenado disparo de Olaza.

O plan do equipo de Diego Martínez foi esperar e contraatacar. E funcionou. Mediado o primeiro tempo, unha perda de Denis Suárez ante a presión de Machís pillou ao Celta descolocado, Milla inventou un gran pase longo e Luís Suárez impúxose na carreira a Tapia. O contragolpe culminouno cunha gran vaselina ante Rubén Blanco.

O gol do Granada non desarmou ao Celta, que reaccionou de inmediato cun fermoso ataque que pasou Denis Suárez, Santi Mina, Aspas, Olaza e Nolito; unha acción colectiva coa precisión dun tiralíneas que finalizou cun centro de Olaza e o gol de Nolito.

O conxunto galego, que tivo a posesión da pelota e marcou o ritmo, continuou o seu acoso cun lanzamento de Brais que atrapou Rui Silva. Pero o seu dominio foi estéril.

Máis simple fíxoo o Granada, que cun contraataque cerca do descanso rozou o segundo gol. Logo de recuperar a pelota no seu campo, cinco xogadores saíron con rapidez cara á portería galega para ter unha dobre oportunidade, un tiro de Neva que despexou Rubén Blanco e outro a pelacorpo de Molina. Non foi o único susto para o Celta. Un disparo cruzado de Milla pechou a primeira metade.

O Celta mantivo o mando do partido despois do descanso, aínda que tamén continuou coa súa alarmante falta de puntería. Concentrou tres grandes ocasións en media hora. Santi Mina chegou forzado para rematar un envío de cabeza de Hugo Mallo; chegando só desde atrás, a Tapia fóiselle moi arriba un lanzamento; e Nolito desperdiciou dentro da área unha boa asistencia de Aspas.

O Granada non se achegou nin unha vez sobre a área galega e o Celta non certificou a remontada ata os dez minutos finais, momentos nos que volveu aparecer Aspas, de novo determinante co seu desequilibrio no un contra un, as súas asistencias que son medio gol, unha para Baeza e outra para Beltrán, dúas tantos que amarraron unha vitoria que o equipo galego non lograba desde fai algo máis de dous meses.

Ficha técnica:
3. RC Celta: Rubén Blanco; Hugo Mallo, Araujo, Murillo, Olaza; Tapia; Brais Méndez (Aidoo, min. 92), Denis Suárez (Okay, min. 74), Nolito (Baeza, min. 74); Santi Mina (Beltrán, min. 83), Aspas.
1. Granada CF: Rui Silva; Foulquier (Quini, min.75), Vallejo (Soro, min. 82), Germán Sánchez, Duarte, Neva; Herrera (Gonalons, min. 59), Milla; Luís Suárez (Soldado. min. 60), Machís, Molina (Portas, min. 46)
Goles: 0-1, m.25: Luís Suárez. 1-1, m.27: Nolito. 2-1, m.81: Baeza. 3-1, m.85: Beltrán.
Árbitro: Díaz De Mera (colexio castelán manchego). Expulsou ao xogador do Celta Okay (min. 97). Amoestou por parte do Celta a Murillo (min. 20), Tapia (min. 45), Olaza (min. 92) e Hugo Mallo (min. 95); e a Foulquier (min. 52), o adestrador Diego Martínez (min. 72) e Soldado (min. 95), do Granada.
Incidencias. Encontro correspondente á undécima xornada da liga Santander disputado no estadio Abanca Balaídos. Gardouse un minuto de silencio en memoria de Diego Armando Maradona.