3-3. O Betis e o Celta empatan nun partido tolo

Os vigueses remontaron un 2-0 na segunda parte pero un tanto de Sergio Canales devolveu a igualdade ao encontro

Maxi Gómez celebra un gol. JULIO MUÑOZ (EFE)
photo_camera Maxi Gómez celebra un gol. XULLO MUÑOZ (EFE)

O Betis e o Celta empataron a tres un partido que na primeira parte dominou o equipo local e que na segunda volveuse tolo, despois de que os verdibrancos se puxesen cun 2-0 que foi remontado polos célticos e empatado ao final por Sergio Canales.

O equipo bético, que foi recibido con aplausos a pesar de que se presentaba con tres derrotas seguidas na liga, contou co mexicano Andrés Guardado, unha vez restablecido da súa lesión, para darlle máis poderío e profundidade ao centro do campo e comunicarse cos seus dous compañeiros mais adiantados, Sergio Canales e Loren Morón.

O Celta deixou o balón ao rival coa intención de saír á contra en busca do seu goleador Iago Aspas, pero foi o turco Emre Mor o primeiro que o intentou nun par de ocasións ante a meta Pau López, quen volveu á titularidade tras deixarlle o sitio a Joel Robles nos últimos choques.

Os de Quique Setién, tras o equilibrio inicial, fixeron recular aos do arxentino Antonio Mohamed, que mostraron melloría nas últimas datas, tras golear ao Eibar (4-0) na liga e empatar (1-1) coa Real Sociedade na Copa, pero que se mostraron incómodos ante o empuxe bético.

Pasada a media hora chegaron unhas xogadas craves, pois o colexiado catalán Xavier Estrada Fernández anulou un gol, con asistencia do VAR, para o Celta do turco Okay Yokuslu e ao seguinte lance Loren acertou coa meta adversaria para pór o 1-0.

De aí ao final da primeira parte, o Betis desarboló a posible reacción céltica e incluso se puido ir ao descanso con algún gol máis ao seu favor, como nun remate de Caanles que acabou coa pelota rexeitada por un poste.

Na segunda parte saíu o equipo vigués con máis ganas de ser protagonista e aos dous minutos da continuación Emre Mor gozou dunha oportunidade clara de pór o empate, pero Pau López cubriu ben na súa saída e co pé evitou o empate.

A réplica deuna pouco despois o equipo sevillano cun lanzamento desde practicamente o centro do campo de Loren, quen viu ao Sergio Álvarez moi adiantado, pero o balón fóiselle por pouco.

O que non perdoou foi ao bordo da hora de partido o lateral esquerdo dominicano Junior Firpo, quen remachou unha xogada de ataque verdibranca e que lle quitou á formación galega o ímpeto co que iniciou o segundo período.

Mohamed fixo saltar ao campo ao uruguaio Maxi Gómez, que regresaba logo dun mes lesionado, e na primeira que tivo logrou marcar e pór o 2-1 con moito partido aínda por diante.

Co encontro xa roto, o Celta logrou o empate seis minutos despois cun tanto de Brais Méndez e obrigou a Quique Setién a meter no campo ao Joaquín Sánchez e ao paraguaio Tonny Sanabria para atopar máis bríos na dianteira.

Pero o conxunto visitante xa se aproveitou do nerviosismo e as precipitacións do Betis para buscar un terceiro tanto que marcou outra vez Maxi Gómez no minuto 84, aínda que Canales, cun perfecto libre directo devolveu as táboas moi pouco despois.

O partido toleouse nos seus últimos minutos e Iago Aspas, tamén de libre directo moi pouco despois, estrelou o balón no traveseiro.

3 - Betis: Pau López; Bartra, Mandi, Sidnei (Tello, m.85); Francis (Joaquín, m.80), William Carvalho, Guardado, Lo Celso, Junior; Canales e Loren (Sanabria, m.80).
3 - Celta: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Roncaglia, Cabral, Juncá; Beltrán, Okay, Brais Méndez (Araujo, m.90); Emre Mor (Maxi Gómez, m.61); Boufal (Hjulsager, m.46) e Iago Aspas.
Goles: 1-0, M.33: Loren. 2-0, M.57: Junior. 2-1, M.63: Maxi Gómez. 2-2, m.69: Brais Méndez. 2-3, M.84: Maxi Gómez. 3-3, M.87: Canales.
Árbitro: Xavier Estrada Fernández (Comité Catalán). Expulsou ao adestrador do Celta, Antonio Mohamed (m.70), por protestar, e tamén aos preparadores físicos de ambos os equipos, no 64, por un enfrontamento entre eles na banda. Ademais, amoestou aos visitantes Juncá (m.62) e Okay (m.82), e aos locais Joaquín (m.64, no banco), Canales (m.68), Junior (m.72) e Mandi (m.78).
Incidencias: Partido da undécima xornada da liga disputado no estadio Benito Villamarín ante uns 42.000 espectadores. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio en memoria de Ángel Iglesias 'Machicha', que foi xogador do Betis na tempada 1970-71 e que faleceu o pasado 24 de outubro.