3-3. Dous penaltis polémicos e remontada frustrada do Deportivo

Un empate indesexado para o club coruñés e o Raio nas súas respectivas batallas pola permanencia e a promoción de ascenso
Un instante do partido. @RCDEPORTIVO (TWITTER)
photo_camera Un instante do partido. @RCDEPORTIVO (TWITTER)

Un penalti polémico tras outro que tamén fora controvertido, cada un deles nunha área, frustrou a remontada do Deportivo ante o Raio Vallecano (3-3), un empate indeseado para os dous equipos nas súas respectivas batallas pola permanencia e a promoción de ascenso.

O Raio tiña o partido gañado no primeiro tempo, pero o Deportivo deulle a volta aos dous goles de desvantaxe. Completou a remontada cun penalti por man que o colexiado revisou dúas veces no monitor do VAR e que mandou repetir porque se adiantou o porteiro, e despois sinalou outra pena máxima por unha suposta falta de Mujaid que deu o empate aos visitantes.

Con media ducia de novidades nos onces de cada equipo respecto da anterior xornada e cambio de debuxo no Deportivo, que pasou a xogar con catro centrais, o Raio Vallecano adaptouse mellor que os locais a un estadio baleiro no que non gañaba desde 1989.

Menos de medio minuto bastoulle ao equipo de Paco Jémez para tombar ao conxunto galego. E iso que o Deportivo sacara de centro. Mario Suárez abriu á banda esquerda para Álvaro García e Juan Villar gañoulle a partida a Mujaid e Peru Nolaskoain e bateu a Dani Giménez, que tocou o balón de xeito insuficiente.

En postos de descenso a Segunda B, o Deportivo desmoronouse e o Raio medrou co seu empaquetado, os seus ataques posicionais. Os de Jémez maniataron o rival e rozaron o segundo gol ao cuarto de hora cunha dobre ocasión de Óscar Trejo que salvou primeiro Mujaid e, despois, Dani Giménez.

O Raio mantivo o control do partido e, ademais, atopouse cun agasallo de Mollejo, unha cesión co peito para Dani Giménez que quedou curta, ao alcance de Juan Villar, no ecuador do primeiro acto.

Ata o descanso, o partido foi dos madrileños, que manexaron o rumbo do encontro ao seu antollo, pero todo cambiou tras o paso polo vestiario.

O Deportivo saíu con tres novidades no equipo (Christian Santos, Çolak e Hugo Vallejo) e outro sistema de xogo, un 5-3-2. O cóctel non tardou en dar os seus froitos. Koné centrou e o venezolano Santos cabeceou para reactivar aos branquiazuis (m.50).

O Raio quedou aparvado e, en dous minutos, o conxunto galego equilibrou o marcador, pola outra banda, onde o madridista Hugo Vallejo centrou sobre a liña de fondo e Mollejo rematou de primeiras ao fondo da rede. O xogador cedido polo Atlético pediu perdón tras o gol co que compensou o erro do 0-2, aínda que na bancada non había público.

Jémez reconstruíu o equipo coa entrada de Qasmi por Villar e de Santi Comesaña por Trejo e acougou as augas, ata o punto de que puido porse de novo con vantaxe, pero un poste repeleu un lanzamento de Perico e, no rexeite, Álvaro García disparou ao aire con todo ao seu favor para marcar.

Nun partido de ida e volta, o Deportivo tamén tivo a súa e perdoou, como o Raio, nun disparo de Aketxe aos 68 minutos.

Os coruñeses pisaron o acelerador, Borja Valle, outro home de refresco, puxo a proba a Dimitrievski, cun dereitazo, e aos 81 minutos chegou a polémica, cun penalti que pitou Vicandi Garrido por man de Andrés Martín nun cabezazo de Christian Santos.

Tívoo que revisar dúas veces no VAR, pero mantivo a decisión. Aketxe tirou, tocou o porteiro e golpeou o traveseiro, pero Dimitrievski adiantouse e houbo que repetir. Mesmos protagonistas fronte a fronte e esta vez si o vasco converteuno pola escuadra.

O Deportivo perdeu por lesión a Peru Nolaskoain e no tempo engadido Vicandi sinalou outra pena máxima, tamén moi polémica, por falta de Mujaid a Qasmi que transformou Mario Suárez para selar as táboas entre un Dépor que segue sen gañar e un Raio que segue sen perder tras o parón da COVID-19.

- Ficha técnica:
3 - RC Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Peru Nolaskoain (Montero, m.89), Mujaid, Salva Ruiz (Christian Santos, m.46); Uche Agbo, Álex Bergantiños (Çolak, m.46); Keko Gontán (Hugo Vallejo, m.46), Aketxe, Mollejo; e Koné (Borja Vale, m.66).
3 - Raio Vallecano: Dimitrievski; Tito, Catena, Milic (Andrés Martín, m.46), Lúa (Jonathan Montiel, m.90); De Frutos, Mario Suárez, Óscar Valentín, Óscar Trejo (Comesaña, m.53), Álvaro García (Isi Palazón, m.69); e Juan Villar (Qasmi, m.53).
Goles: 0-1, M.1: Juan Villar. 0-2, M.21: Juan Villar. 1-2, M.50: Christian Santos. 2-2, M.52: Mollejo. 3-2, M.90: Aketxe, de penalti. 3-3, M.92: Mario Suárez, de penalti.
Árbitro: Vicandi Garrido, do Comité Vasco. Amoestou a Mario Suárez (m.56), Andrés Martín (m.81) e Dimitrievski (m.87) do Raio.
Incidencias: Partido da trixésima cuarta xornada de LaLiga SmartBank disputado no Estadio Abanca-Riazor a porta pechada. Gardouse un minuto de silencio polas vítimas da COVID-19.