31-26. España estrélase con Eslovenia e complícase o pase a semifinais

Esta derrota obriga ao conxunto para gañar si ou si este mércores a Alemaña e esperar que Macedonia non gañe os dous encontros que lle faltan este martes e mércores para poder selar o ansiado pase a semifinais

photo_camera Los jugadores de la selección española tras perder ante Eslovenia. GEORGI LICOVSKI (EFE)

A selección española de balonmán complicouse as súas opcións de acceder ás semifinais do Europeo de Croacia tras perder este martes por 31-26 ante Eslovenia, nun encontro no que o conxunto español nunca foi capaz de atopar o seu xogo nin en ataque, nin en defensa.

A pesar de que os internacionais españois non se cansaron de repetir unha e outra vez nas horas previas a necesidade de xogar coa mesma intensidade mostrada ante Macedonia, este martes España, polo menos de inicio, non se pareceu en nada ao equipo que apenas tardou dez minutos en tombar aos balcánicos.

Erráticos no lanzamento, onde os españois se empecinaron en estrelarse contra o porteiro Urh Kastelic, que disputaba o seu primeiro partido no torneo, e febles en defensa, como demostraron os dous tantos que encaixaron en superioridade numérica, os Hispanos rapidamente se atoparon a remolque (2-5) no marcador.

Unha perigosa situación que obrigou a pedir con urxencia ao preparador español Jordi Ribeira, que vía como nun dicir amén se lle escapaba un partido no que España necesitaba obrigatoriamente a vitoria para seguir vivo na loita por alcanzar as semifinais.

Pero se algo demostrou a selección española neste Europeo é carácter, un oficio para aferrarse á pista ata nas peores situacións, tal e como volveu demostrar este martes ante os eslovenos, iso si, beneficiado polas exclusións coas que foi castigado o equipo balcánico.

E é que España aproveitou os catro minutos que xogou en superioridade numérica non só xa para igualar a contenda, senón tamén para situarse cunha vantaxe de dous tantos (6-8) no marcador, grazas a un contundente parcial de 1-6 no seguintes sete minutos.

Unha remontada que non serviu, con todo, para asentar definitivamente o xogo do equipo español, especialmente en ataque, onde lastrado pola ameaza de xogo pasivo, España non puido manobrar para facer chegar aos extremos e pivotes.

Todo un problema para a selección que se viu obrigada a resolver os seus ataques con lanzamentos afastados, o talón de Aquiles do conxunto español, que só serviron para engrosar as estatísticas dun Kastelic cada vez máis axigantado.

Esa circunstancia permitiu a Eslovenia, á que só lle valían os dous puntos se quería conservar as súas mínimas opcións de seguir viva na competición, reenganchase de novo ao encontro grazas aos goles do lateral Borut Mackovsek.

Aínda que este non foi o maior problema do equipo español, que por momentos pareceu máis preocupado por cuestionar as decisións dos colexiados romaneses Din e Dinu, que do seu propio xogo, o que condenou irremediablemente aos de Jordi Ribeira a marcharse ao descanso (13-12) ao descanso.

Pero o paso polos vestiarios non serviu tampouco para aclarar as ideas ao equipo español, que no momento no que non puido conectar co pivote Adriá Figueras, o único camiño cara ao gol, esborrallouse por completo.

Confirmárono os cinco goles de desvantaxe (20-15) cos que en apenas transcorridos sete minutos do segundo período atopouse un equipo español, que quedou abocado á épica para tratar de liquidar a papeleta.

Con todo, España non estaba para xestas, e iso que Jordi Ribeira tentouno todo, desde unha defensa 5-1 a un novo cambio de porteiro, co regreso de Gonzalo Pérez de Vargas por Rodrigo Corrales, ou a saída á pista de Dani Dujshebaev en busca de maior lanzamento exterior.

Nada funcionou ao conxunto español, que, superado pola présas e o ansia de remontar, desperdiciou cada mínima posibilidade de achegarse nun marcador co que Eslovenia xogou como e canto quixo para desesperación do combinado español, ao que a rabia só lle serviu para maquillar (31-26) o resultado final.

Unha derrota que obrigará á selección española a gañar si ou si este mércores a Alemaña e esperar que Macedonia non gañe os dous encontros que lle faltan este martes ante a República Checa e este mércores ante Dinamarca para poder selar o ansiado pase ás semifinais do Europeo.

FICHA TÉCNICA:
31 - Eslovenia: Kastelic; Marguc (5, 3p), Kavticnik (3), Blagotinsek (4), Mackovsek (4), Cingesar (2) y Zarabec (2) -equipo inicial- Skok (ps), Verdinek (2), Janc (3), Potocnik (-), Bezjak (2), Zabic (2), Mlakar (2), Leban (-) e Suholeznik (-)
26 - España: Pérez de Vargas; Solé (6, 1p), Gurbindo (1), Sarmiento (1), Cañellas (1), Valero Rivera (3, 1p) y Aginagalde (1) -equipo inicial- Corrales (ps), Balaguer (-), Alex Dujshebaev (2), Raúl Entrerríos (3), Morros (1), Dani Dujshebaev (1), Ariño (1), Gedeón Guardiola (1) e Figueras (4)
Marcador cada cinco minutos: 2-2, 5-4, 6-7, 9-10, 10-10 y 13-12 (Descanso) 18-15, 22-17, 25-18, 27-21, 29-25 y 31-26 (Final)
Árbitros: Din y Dinu (ROU). Expulsaron por tres exclusións ao xogador español Viran Morros (m.50). Ademais excluíron por dous minutos a Blagotinsek (2), Kavticnik, Zabic, Mackovsek e Leban por Eslovenia.
Incidencias: encontro correspondente á terceira xornada do grupo II do Europeo de Croacia 2018 disputado no Varazdin Arena ante uns 4.000 espectadores.