4-0. O Celta dá portada á crise a costa do Eibar

Iago Aspas celebrou a súa paternidade cun hat trick e Mohamed toma aire para continuar no banco celeste

photo_camera Los jugadores del Celta celebran uno de los goles ante el Levante.SALVADOR SAS (Efe)

O Celta pechou a súa crise de resultados cunha contundente vitoria en Balaídos (4-0) ante o Eibar, nun partido que dominou o conxunto vasco pero no que impresionou a pegada do equipo celeste en ataque, en especial Iago Aspas, que celebrou a súa paternidade mostrou o seu talento con tres goles, dous magníficos.

Esta vitoria evita a presumible destitución do adestrador arxentino Antonio Mohamed no club galego.

O Celta, que acumulaba seis xornadas sen gañar, tivo recompensa ao seu colérico comezo. Saíu con furia. Con só cinco minutos, Boufal exhibiu o seu cambio de ritmo, asociouse na banda esquerda con Juncá, este centrou e Aspas pechou a xogada cun gran gol, un tiro maxistral que pillou a Risco un par de metros adiantado da súa liña de portería.

O gol avivou ao Eibar, con menos pegada no seu ataque pero superior durante a primeira parte: dominou a posesión da pelota, marcou o ritmo, acumulou lanzamentos. O seu perigo foi constante: un par de remates de Enrich, un cabezazo de Kike García, outro de Diop á saída dun córner, varios lanzamentos desviados de Orellana e Diop.

O Celta resistiu o empuxe do Eibar refuxiado atrás, desbordado polo xogo e a presión do equipo de Mendilibar. Quedou bloqueado. Non volveu achegarse á portería vasca ata o minuto trinta e cinco. E fíxoo con outra xenialidade de Iago Aspas. O Celta recuperou a pelota na súa área, montou o contragolpe cun par de toques de Boufal e Brais, e o desenlace do veloz ataque foi unha suave parábola de Iago Aspas desde uns vinte e cinco metros.

O golazo do dianteiro moañés acougou a inquietude de Balaídos. Pero non desfalleció o Eibar. Pechou o primeiro tempo cun par de disparos de Kike García desde fóra da área. E abriu a segunda metade cun cabezazo de Enrich e un tiro de Jordán que rexeitou Sergio. A súa falta de puntería renxeu ante a eficacia celeste.

O Celta certificou a vitoria coa súa primeira aproximación da segunda parte á área de Risco, un contraataque que guiou Hugo Mallo pola banda dereita coa defensa do Eibar descolocada e que culminou pola zona central Brais Méndez cun novo gol. O acerto celeste foi demoledor: tres ocasións, tres tantos.

O partido quedou adormentado cos tres goles. O Eibar afrouxou o seu dominio, a pesar dalgún lanzamento de Orellana e de Rubén Peña, aínda que quedou malferido, escaso de forzas e con erros infantís, como unha indecisión defensiva entre Arbilla e Risco que aproveitou Iago Aspas para marcar un novo gol, o seu oitavo tanto nesta liga, unha diana que pechou a goleada do Celta que salva do despedimento ao adestrador Antonio Mohamed.

Ficha técnica:

4 - Celta: Sergio; Hugo Mallo, Cabral, Roncaglia, Juncá; Lobotka, Fran Beltrán; Brais; Emre Mor (Okay, m.74), Boufal (Sisto, m.81); e Aspas (Eckert, m.85)

0 - Eibar: Risco; Rubén Peña, Arbilla, Bigas (Sergio Álvarez, m.68), Jose Ángel (Cucurella, m.68); Orellana, Diop, Jordán, De Blasis; Enrich (Charles, m.57) e Kike García

Goles: 1-0, m.5: Aspas. 2-0, m.35: Aspas. 3-0, m.56: Brais Méndez. 4-0, m.82: Aspas.

Árbitro: González González (Comité Castelán-Leonés)

Incidencias: partido correspondente á décima xornada de LaLiga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante 15.509 espectadores.