4-1. Messi decide cun triplete a balón parado

O Celta xogou unha boa primeira parte pero veuse abaixo tras o segundo gol
Iago Aspas protesta ao árbitro o penalti pitado na súa contra. EFE
photo_camera Iago Aspas protesta ao árbitro o penalti pitado na súa contra. EFE

Tres goles de Leo Messi a balón parado, un de penalti e dous lanzamentos de falta, ademais doutro de Sergio Busquets, levaron ao Barça ao liderado de LaLiga tras derrotar ao Celta (4-1), nun partido con máis goles que fútbol por parte dos azulgranas.

Leo Messi foi a diferenza, sobre todo a balón parado. Foi o fiel da balanza nun partido plano, no que o Barça tampouco deu mostras de melloría.

Dá igual o rival que estea enfronte, porque a este Barça vénselle as costuras, incapaz de atopar a súa mellor versión, a pesar de que este sábado Ernesto Valverde rebuscou na súa aliñación e expuxo algún cambio.

O coñecemento que Óscar García Junyent ten do Barça, ao que seguro que viu xogar máis que ao seu equipo, o Celta, foi determinante na formulación.

Puxo o técnico céltico a un equipo para presionar moi arriba, con tres centrais e buscarlle a yugular aos azulgrana. E ante as dúbidas, o Barça estivo uns cantos minutos no inicio do partido a mercé do rival que, aínda que non tiña ocasións de gol, empezou xogando moitos minutos no campo contrario.

Puxo Valverde a Sergi Roberto de mediocentro, a Umtiti como acompañante de Piqué, regresou Arthur ao equipo e deulle minutos a Ansu con Messi e Griezmann na dianteira.

Pero non funcionou. O balón non corría, o fútbol non fluía e só algún escintileo de Leo Messi animaba aos espectadores. Todo cambiou nunha xogada do dominicano Junior Firpo, que recuperou un balón tras unha acción reclamada como falta de Arthur por parte dos galegos.

Junior centrou e Aidoo despexou o balón coa man. O penalti transformouno Messi (1-0, m. 23). Pouco antes lesionouse Semedo, Busquets entrou por el e Sergi Roberto volveu ao lateral.

O gol fixo dano ao Celta, o partido xa era do Barça, que tivo algunha ocasión para pór o 2-0, pero na única que tivo o Celta empatou.

Pape Cheikh recuperou un balón, Messi intentou frealo, pero o árbitro sinalou unha falta protestada preto da frontal da área. O magnífico lanzamento do central uruguaio Lucas Olaza superou a barreira e sorprendeu a Ter Stegen (1-1, m. 42).

Pero xusto na última acción do primeiro tempo, unha falta sobre Arthur permitiu a Messi pór o 2-1, tras outro magnífico lanzamento directo.

E o segundo tempo empezou como acabou o primeiro, cun gol de Messi para decidir o partido. De novo Messi, outra vez nun lanzamento de falta e pola esquerda de Rubén Blanco.

O arxentino, no 48, puxo o 3-1 e practicamente pechou o partido fronte a un rival sen respostas. A pesar da goleada, que culminou Sergio Busquets no minuto 85, o Barça non mostrou moita melloría no seu xogo, pero recupera o liderado e Messi, por 45 ocasión na súa carreira, volveu levar o balón a casa.

FICHA TÉCNICA
4 - FC Barcelona: Ter Stegen; Semedo (Busquets, m. 23), Piqué, Umtiti, Junior; Sergi Roberto, De Jong, Arthur; Messi, Griezmann (Luís Suárez, m. 73) e Ansu Fati (Dembélé, m. 46).

1 - Celta: Rubén; Aidoo, Araújo, Olaza; Hugo Mallo, Beltrán, Pape Cheikh (Gabriel Fernández, m.81), Lobotka (Denis Suárez, m.76); Juncá; Aspas e Sisto (Brais Méndez, m. 64).

Goles: 1-0, m. 23: Messi, de penalti. 1-1, m.42: Olaza. 2-1, m. 45+1: Messi. 3-1, m. 48: Messi. 4-1, m. 85: Busquets.

Árbitro: Guillermo Cadra Fernández (Comité Balear). Amoestou aos locais Umtiti (m.25), Messi (m.40), Sergi Roberto (m. 53), Busquets (m. 88) e aos visitantes Fran Beltrán (m.45).

Incidencias: Partido da décimo terceira xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou ante 71.209 espectadores.