5-1. O Celta sofre un severo correctivo ante un Mallorca que non tira a toalla

Dúas decisións arbitrais prexudicaron aos galegos en momentos claves
El árbitro habla con Rafinha Alcántara durante el encuentro ante el Mallorca. EFE
photo_camera O árbitro fala con Rafinha Alcántara durante o encontro ante o Mallorca. EFE

O Celta volve de Palma tras encaixar unha goleada 5-1 ante o Mallorca, que se mantén na pelexa pola permanencia. Budimir, Cucho Hernández, Pozo e Salva Sevilla marcaron ante un rival descoñecido que pareceu reaccionar co 3-1 de Iago Aspas de penalti, pero que sucumbiu ante un adversario implacable nos metros finais.

A forte calor derreteu as ideas do Celta en defensa e en ataque na primeira parte, ata quedar a expensas dun Mallorca moi efectivo que se foi ao vestiario cun 3-0 que non esperaba nin o afeccionado local máis optimista.

Coa súa aliñación de gala (Lucas Olaza, Jaison Murillo e Santi Mina foron titulares) e co mesmo bloque que case derrota o Barça, os celestes foron superados en todas as facetas futbolísticas por un rival que se xogaba a vida.

O único que pode alegar ao seu favor o equipo de Óscar García Junyent é que dúas decisións do colexiado non o favoreceron en momentos claves: o primeiro penalti de Mina a Dani Rodríguez, moi dubidoso, segundo se puido apreciar nas imaxes de televisión, e o gol pantasma do colombiano Jeison Murillo que non subiu ao marcador. De Burgos Bengoechea tardou varios minutos en confirmar a pena máxima, que ratificou tras ver o vídeo da acción, e non acudiu ao VAR para comprobar se, efectivamente, o cabezazo de Murillo traspasara a liña de gol.

Con esas dúas xogadas polémicas, o conxunto vigués tamén se topou coa sensacional actuación da meta Manolo Reina, que salvou o seu equipo con intervencións prodixiosas ante disparos de Bradaric, Santi Mina e Iago Aspas.

Só o tanto de Aspas deu un respiro para un cadro galego que encaixou o 1-0 tras un penalti dubidoso

Os goles animaron un Mallorca que entrou ao campo en calidade de desafiuzado, practicamente, e despois xogou como un equipo sólido e efectivo, ata o punto de non engurrarse co gol de penalti de Iago Aspas nada máis comezar a segunda parte para iniciar un martilleo incesante ante a portería de Branco.

O Celta perdía 5-1 e deambulaba perdido polo céspede do Visit Mallorca a mercé dun rival que o superaba en todo. O Mallorca máis efectivo da tempada estaba a demostrar que a súa intención non é tirar a toalla na loita pola permanencia, que vai pelexar por iso ata o final, tendo en conta que este triunfo o deixa a cinco puntos da salvación.

O paso dos minutos non afectaron ao ánimo dos bermellóns, pero si espiron aínda máis, se cabe, as dificultades dos celestes para atopar o seu xogo e o seu sitio no campo e non encaixar unha goleada de escándalo.

O avultado marcador fai dano ao Celta, que viaxou a Palma para confirmar a permanencia de xeito definitivo, pero que regresa sen conseguilo e deixando unha imaxe case bochornosa tras un 5-1 inapelable.

Con esta vitoria, primeira tras a continuación do campionato tras a pandemia, o Mallorca deixa atrás cinco xornadas sen gañar e colócase a 5 puntos da salvación, fronteira que marca, precisamente, o Celta.

Ficha técnica
Mallorca: Reina; Pozo, Raíllo, Valjent, Lumor (Fran Gámez, min. 42); Kubo (Lago Junior, min. 82), Baba, Salva Sevilla (Trajkovsky, min. 82) Dani Rodríguez (Febas, min. 73); Cucho Hernández e Budimir.
Celta: Rubén Blanco; Kevin Vázquez (Fernández, min. 70), Murillo, Araujo, Lucas Olaza; Okay (Smolov, min. 46), Bradaric, Rafinha (Aidoo, min, 71); Aspas, Denis Suárez (Nolito, min. 29) y Santi Mina (Blais Méndez, min. 61).
Goles: 1-0, min.13: Budimir, de penalti; 2-0, m.27: Cucho Hernández; 3-0: min. 40: Pozo; 3-1, min. 49: Iago Aspas, de penalti; 4-1, min. 53: Budimir; 5-1. min. 60: Salva Sevilla.
Árbitro: De Burgos Bengoechea (comité vasco). Amoestou aos locais Valjent, Budimir, Fran Gámez; e aos visitantes Fernández e Murillo.
Incidencias: Partido da xornada 33 de LaLiga disputado sen público no estadio Visit Mallorca.