63-48. A defensa salva os cuartos de final para España

As xogadoras españolas sufriron para gañarlle a Senegal

Un lance del partido. CRISTÓBAL GARCÍA (EFE)
photo_camera Un lance do partido. CRISTÓBAL GARCÍA (EFE)

A selección española conseguiu a clasificación para os cuartos de final do Mundial de baloncesto, que se disputa en Tenerife, ao gañar á de Senegal por 63-48, nun partido aciago en ataque e que se gañou en defensa.

España sufriu moito, demasiado, nos primeiros vinte minutos de partido ante Senegal a pesar de que saíu con determinación, sen pisas e coa defensa como obxectivo prioritario para crecer en ataque no marcador.

Un 10-5 nos primeiros cinco minutos pareceu dar a razón ás xogadoras españolas, que en cada xogada axustaban máis a defensa pechando todos os camiños cara ao aro ás africanas.

Senegal atopouse sen armas ata que Mame Diouf abriu a conta de triplos para o seu equipo, que tivo un acerto rozando a perfección, 4 de 5 ao termo do primeiro período, que lle serviu para pechar o marcador con vantaxe, 17-18, cunha canastra no límite de Ndeye Dieng.

Alba Torrens anotou un triplo case no primeiro balón que tocou, pero foi un espellismo para o equipo español, que lanzou tres triplos máis sen resultado positivo algún.

España verase as caras con Canadá en cuartos de final

No segundo cuarto pechouse a billa das canastras de tres (1 de 4 para Senegal e 0 de 4 para España), pero a selección española tivo que superar unha parcial inicial de 0-5 e co 18-25 (min.12.15) pasar o deserto da falta de ideas e de solucións.

As rotacións deron frescura defensiva e España aumentou un pouco a velocidade do seu xogo pero tardou demasiado en igualar o marcador, e de feito a igualdade mantívose ata o descanso, 34-34.

Tamén é certo que desde ese 18-25 o equipo español fixo un parcial de 16-9 alentador en pouco máis de 7 minutos.

A falta de fluidez en ataque foi afogando a España, que só atopaba certo respiro na súa efectividade defensiva.

Nos 4.30 primeiros minutos do terceiro acto a selección española conseguiu un parcial de 8-0, 42-34, que serviu para tranquilizar un pouco os ánimos das bancadas.

Sen tiro, sen contraataques e sen sorte, a defensa seguiu sendo o cravo ardendo ao que se agarraron as xogadoras de Lucas Mondelo, que buscaba un equilibrio puntos-defensa nas rotacións que non atopou.

O 46-40 de final do terceiro cuarto, 12-6 de parcial en 10 minutos, é o mellor referente do espeso que foi este período.

Un triplo de Anna Cruz foi como o maná no deserto, máis que pola diferenza en si (53-43, min. 32.30) que pola posibilidade de abandonar esa carestía anotadora.

Pasiño a pasiño, con moito traballo e sufrimento, o equipo español comezou a forxar diferenzas no marcador e a ver a luz ao final do túnel, non do xogo do equipo, pero si da clasificación para cuartos de final.

Senegal, sen triplos, quedou en case nada e nin sequera Astou Traore, que foi reservada para xogar os minutos finais, puido facer nada contra a defensa española.

Aos últimos catro minutos de partido España chegou con 14 puntos de vantaxe, 59-45, e pechou o duelo con relativa comodidade en 63-48.

En cuartos de final verase as caras, o vindeiro venres, con Canadá, un equipo con moito baloncesto e moi físico que lle porá as cousas máis que complicadas.

63 - España (17+17+12+17): Palau (8), Nicholls (6), Cruz (11), Xargay (4) e Ndour (14) -equipo inicial-, Domínguez, Ouviña (7), Casas (2), Torrens (8), Gil (3) e Sánchez.
48 - Senegal (18+16+6+8): Diouf (9), Traore (2), Diarra (2), Sy-Diop (3) e Diop (7) -equipo inicial-, Dieng (4), Thiam (10), Sarr (7) e Sidibe (4).
Árbitros: Julio Anaya (PAN), Natalia Cuello (DOM) e Yener Yilmaz (TUR). Sen eliminadas.
Incidencias: Encontro correspondente aos oitavos de final do Mundial de Tenerife 2018 disputado no pavillón Santiago Martín da Lagoa ante uns 3.000 espectadores.