82-75. O Monbus segue sen gañar fóra de Sar

Os de Moncho Fernández sumaron unha nova derrota ante o Retabet.es, que logrou a súa segunda vitoria na casa, nun partido no que foron a remolque
Adam Waczynski encesta ante los jugadores del Retabet.es GBC
photo_camera Adam Waczynski encesta ante los jugadores del Retabet.es GBC

O Río Natura Monbus segue sen frear a súa caída e aínda non coñece o que é gañar fóra do seu feudo. Este domingo sumou unha nova derrota ante o Retabet.es GBC, que conseguiu a súa segunda vitoria en casa no que vai de tempada.

O conxunto compostelán deixou, case desde o principio, a iniciativa aos locais e desde entón, foi a remolque durante todo o partido ante os donostiarras, que prepararan moito e ben un partido que podía permitirlles deixar o faroliño vermello se os resultados acompañaban.

Ambos os conxuntos comezaron moi entoados en ataque, con dous xogadores destacados, un por equipo, Txemi Urtasun no bando local e Waczynski polos santiagueses, para establecer un encontro equilibrado ata que os visitantes mantiveron o pé pegado ao acelerador e iniciaron o seu despegamento.

A rotación dos guipuscoanos comezou no segundo cuarto a dar moitos réditos a un Retabet.es que, a golpe de triplo e con Landry inspirado, logrou unha ampla renda. Os de Moncho Fernández perdían por 16 puntos cerca do descanso (41-25).

As cousas cambiaron no segundo tempo e os composteláns comezaron unha remontada labrada posesión a posesión, de forma constante e sen decaer, ata comezar a pór aos locais dos nervios, sobre todo cando se estreitaron as diferenzas a cinco puntos (63-58) no tramo final.

Os guipuscoanos finalmente, vencendo aos nervios que comezaban tamén a instalarse na bancada, pelexaron cada un dos seus ataques e atoparon a Llompart para administrar a renda que habían amasado durante tanto tempo, aínda que nos últimos minutos mirando de esguello o cronómetro ata confirmar a súa vitoria.