0-0. O Barcelona pica no Sánchez Pizjuán e pon en perigo o seu liderado

O Madrid podería colocarse no máis alto da táboa se leva este domingo os tres puntos de San Sebastián

O Barcelona non pasou este venres do empate (0-0) ante o Sevilla no estadio Ramón Sánchez Pizjuán e iso fai que perige o seu liderado en LaLiga Santander, ao que axexa o Real Madrid nesta trixésima xornada, na que ten aínda pendente o domingo a súa cita en San Sebastián ante a Real Sociedad.

O Barcelona estivo mellor na media primeira media hora de partido, pero se atascou ante a meta rival e o Sevilla empezou a controlar ata o descanso, tamén parte da segunda metade e soubo aguantar os envites finais dos visitantes, o que lle deixa vivo na súa loita por non perder as posicións da liga de Campións.

O conxunto azulgrana, no seu pulso particular co Real Madrid neste recta final do torneo para decidir o campión de LaLiga Santander, presentouse no estadio sevillista coa necesidade de seguir sumando de tres en tres para que o seu máximo rival non tivese opcións de arrebatarlle a privilexiada posición.

Quiue Setién para iso sacou desde o inicio na dianteira a Luis Suárez, que volvía á titularidade cinco meses despois tras superar unha lesión e que buscaba rendibilizar a súa compenetración con Leo Messi.

O danés Martin Braithwaine foi o outro arriba, o que deixou ao francés Antonine Griezmann na suplencia coa opción de ser un deses cinco cambios en pódense facer agora na continuación da competición tras o parón pola pandemia do coronavirus.

Julen Lopetegui, pola súa banda, puxo ao equipo que mais confianza dálle desde que se volveron a disputar encontros e co que sumou a vitoria neste mesmo escenario ante o Betis, co brasileiro Fernando Reges no centro do campo e o arxentino Lucas Ocampos, Munir O Haddadi e o neerlandés Luuk de Jong na punta.

Intentou o Sevilla presionar alto para que o adversario tivese complicado a saída do balón, pero o Barça tamén quixo facer o mesmo para madurar así o choque na confianza da calidade dos seus xogadores de creación.

Luís Suárez probou moi pronto pero o seu remate non tivo problemas para a meta checo Tomas Vaclík, aínda que o conxunto visitante gañou sempre o pulso no centro do campo e foi o controlador do xogo ante un rival que tiña pouco o balón no seu poder.
A pesar diso, o central francés Jules Koudé, tras unha xogada a balón parado, si que puxo en aprietos ao porteiro alemán Marc-André Ter Stegen cunha pelota rasa que saíu axustada a un pau.

Esa foi unha acción illada dos locais, xa que o Barcelona atosigó sempre ao adversario e estivo moito máis solvente ante o descoido dos sevillistas, entre os que Koundé volveu ser protagonista, agora ao despexar a córner coa cabeza un balón que se coaba tras un lanzamento libre directo de Messi.

O gol víase cerca ao lado do cadro catalán, solvente na defensa, dominador no centro do campo e como un martelo pilón en penetracións sobre a área local, o que desesperou a Lopetegui no banco, quen tivo a pausa da hidratación da media hora para intentar corrixir a disposición dos seus.

Pareceu que a interrupción do xogo deulle algo de aire ao Sevilla para o tramo final da primeira parte, na que xa si tivo mais presencia no campo e evitou máis perigo do rival antes de que os xogadores fósense aos vestiarios, non sen antes protagonizar unha tángana tras un empuxou de Messi ao central brasileiro Diego Carlos.

Na segunda parte, Lopetegui deu entrada ao arxentino Éver Banega para que o seu equipo tivese máis presencia no centro do campo e pareceu que a formación andaluza iniciou este período como acabou o primeiro, querendo ser protagonista,
O arxentino Lucas Ocampos, nun rápido saque de falta de Jesús Navas, tivo a máis clara para os seus aos dez minutos da continuación, pero Ter Stegen evitouno, do mesmo xeito que tamén apareceu pouco despois nun remate de Munir El Hadddadi.

Os azulgranas perderon agora o protagonismo e o seu adversario viu como pasaban os minutos sen pasar por apuros ante a súa meta, por onde Luís Suárez e Messi non lle vían claro, pero os locais tampouco se foron descaradamente cara ao ataque.

A pelota parada foi un recurso dos visitantes, con Messi como gran especialista, e iso foi suficiente para que o Barcelona volvese tomar o dominio cando se entrou no último cuarto de tempo regulamentario e xa co francés Antoine Griezmann no terreo.

Luís Suárez, aos 88 minutos, tivo unha gran oportunidade de marcar o 0-1, pero o balón fóiselle alto, e o mesmo ocorreu pouco despois con Reguilón, que tivo nas súas botas o gol do triunfo local aínda que errou o seu disparo dentro da área. De aí ata o final, con cinco minutos de alargue, os barcelonistas non souberon atopar a fórmula da vitoria e o liderado queda agora a expensas do que faga o Real Madrid o domingo.

- Ficha técnica:

0 - Sevilla: Vaclík; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón; Fernando, Jordán (Gudelj, m.69), Óliver Torres (Éver Banega, m.46); Ocampos (Franco Vázquez, m.84), De Jong (En-Nesyri, m.69) e Munir (Suso, m.59).

0 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic (Riqui Puig, m.88), Vidal (Griezmann, m.77); Messi, Braithwaite (Arthur, m.63) e Luís Suárez.

Árbitro: José Luís González González (Cpmité Castellanoleonés). Amoestou aos locais Reguilón (m.26), Fernando (48+) e Banega (m.62) e aos visitantes Piqué (m.39) e Sergio Busquets (48+).

Incidencias: Partido da trixésima xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Ramón Sánchez-Pizjuán a porta pechada polo protocolo de LaLiga debido á pandemia de coronavirus.