O Betis cae eliminado da Europa League

O Vilarreal e o Valencia selaron o seu pase a oitavos

El centrocampista del Betis Canales se lamenta durante el partido. JULIO MUÑOZ (EFE)
photo_camera O centrocampista do Betis Canales laméntase durante o partido. JULIO MUÑOZ (EFE)

O Betis non puido completar o pleno español e caeu eliminado da liga Europa, tras perder este xoves por 1-3 ante o Rennes, nunha xornada na que nin o Valencia, nin o Inter, nin o Chelsea fallaron e selaron o seu billete para os oitavos de final, nos que tamén estará o Vilarreal, tras empatar este xoves 1-1 co Sporting de Portugal.

Non estará nesa rolda, con todo, Bayer Leverkusen, un dos equipos máis en forma da Bundesliga, que se viu sorprendido polo Krasnodar ruso, que tras empatar 0-0 na ida, logrou a clasificación ao empatar 1-1 na súa visita ao BayArena.

Aínda que para sorpresa a eliminación do Betis, que tras empatar 3-3 no partido de ida, parecía ter todo ao seu favor para alcanzar os oitavos de final. Pero os de Quique Setién, que xa sufriron o indecible na súa visita a Rennes, víronse claramente superados polo conxunto francés, que á media hora de xogo vencía por 0-2 grazas aos goles do alxerino Ramy Bensebaini e Adrien Hunou.

Dous durísimos golpes que non fixeron claudicar aos verdibrancos, que se reengancharon ao partido e a eliminatoria co gol (1-2) do arxentino Giovani El Celso, que xa anotou na ida, a falta de catro minutos para o descanso. Pero o Betis, a pesar de dominar por completo a segunda metade, non foi capaz de anotar o gol do empate que lle deu a clasificación, condenándose a unha inesperada eliminación, que se encargou de rubricar o senegalés M'Baye Niang no tempo de prolongación co definitivo 1-3.

A clasificación do Vilarreal non estivo exenta de sufrimento, xa que o conxunto español, que se impuxo na ida por 0-1 ao Sporting de Portugal, tivo que esperar ata o minuto 80 para igualar por medio de Pablo Fornals o tanto inicial de Bruno Fernandes para os lisboetas que encamiñaba o encontro á prórroga.

Con todo, a expulsión do brasileiro Jefferson, que deixou ao Sporting cun home menos aos 50 minutos de xogo, e sobre todo a ambición do Vilarreal, que acabou embotellando ao seu rival na súa propia área acabaron por crebar a resistencia do equipo portugués.

Igualmente estará na seguinte rolda da liga Europa o Valencia, que tras imporse a pasada semana por 0-2 en Glasgow, volveu vencer este xoves ao Celtic cun solitario gol (1-0) do francés Kevin Gameiro.

Un marcador que puido ser máis amplo de non ser polo bo facer do gardameta escocés Scott Bain, que coas súas intervencións, especialmente nun remate de Dani Parejo no tramo final da primeira metade, evitou que os valencianistas abrisen antes o marcador.

Tampouco tivo problemas para certificar a súa clasificación para os oitavos de final o Nápoles, tras dobregar por 2-0 ao Zúric, ao que xa se había imposto por un claro 1-3 no encontro de ida.

Pola súa banda, o Arsenal, que dirixe o español Unai Emery, non tivo ningunha dificultade para remontar o 1-0 adverso da ida, tras vencer este xoves por 3-0 ao BATE Borisov, nun encontro no que os ingleses xa igualaran a eliminatoria aos catro minutos de xogo.

Un gol máis, catro, logrou o Eintracht de Frankfurt, que certificou a súa clasificación ao vencer este xoves por 4-1 ao Shakhtar Donetsk ucraíno, co que xa empatara (2-2) no partido de ida.

Todo o contrario que o Zenit de San Petersburgo, gañador do torneo no ano 2008, que tivo que esperar ata o minuto 76 para eliminar a un Fenerbahce turco, ao que de nada lle valeu o 2-1 que logrou na volta.

Menos problemas tivo o Dinamo de Zagreb, que deixou nunha mera anécdota a derrota (2-1) que encaixou na ida no campo do Viktoria Pilsen, tras vencer este xoves por 3-0 ao conxunto checo.

En nbsp;oitavos&tamén estará o Inter de Milán, que tras vencer a pasada semana por 0-1 en Viena, volveu imporse este xoves por 4-0 ao Rapid, nun encontro que os de Luciano Spalletti deixaron sentenciado en apenas dezaoito minutos.

Igualmente liquidou sen problemas a súa clasificación o Chelsea, que selou o seu pase á seguinte rolda ao imporse por 3-0 ao Malmoe sueco, ao que xa derrotou na ida por 1-2, cos goles na segunda metade do francés Olivier Giroud, Ross Barkley e Callum Hudson-Odoi.

Pola súa banda, o Benfica fixo valer a vantaxe de 1-2 que logrou na ida, tras ser incapaz de pasar este xoves do empate (0-0) en casa ante o Galatasaray turco, nun partido gris no que ningún dos dous contendentes dispuxo de claras oportunidades.

Pola súa banda, o Dinamo de Kiev asegurouse a súa presenza no sorteo dos oitavos de final que se celebrará este venres, tras imporse este xoves por 1-0 ao Olympiacos grego cun gol do español Fran Sol.

Tamén estarán entre os mellores dezaseis equipos da liga Europa o Slavia de Praga, tras golear por 1-4 ao Genk, e o Salzburgo austríaco, que remontou o 2-1 adverso que encaixou na ida, tras golear este xoves por 4-0 ao Bruxas.