O Boxing day fortalece ao Liverpool e deprime ao City

O conxunto de Klopp puxo terra polo medio respecto dos outros aspirantes ao título

El centrocampista del Liverpool Fabinho celebra un gol con sus compañeros. PETER POWELL (EFE)
photo_camera O centrocampista do Liverpool Fabinho celebra un gol cos seus compañeiros. PETER POWELL (EFE)

O Boxing day impulsou ao Liverpool, intratable nos últimos partidos e líder sólido da Premier, que goleou ao Newcastle (4-0) na última xornada da primeira volta coincidindo co derrubamento do Manchester City, superado polo Leicester (2-1).

O conxunto do Jurgen Klopp puxo terra polo medio respecto dos outros aspirantes ao título. Distanciou ao campión, o City, en sete puntos. E entre ambos se coou o Tottenham, agora segundo, que goleou ao Bournemouth e está a seis.

O Liverpool arroiou ao Newcastle (4-0), sumou a súa oitava vitoria seguida e fortaleceu o seu liderado na Premier. O Boxing day resultou frutífero para o conxunto de Jurgen Klopp, que afeou o regreso do español Rafael Benítez á que foi a súa casa durante seis tempadas.

Benítez, agora centrado na permanencia das urracas non puido frear ao conxunto máis en forma do fútbol inglés que encarrilou o partido aos dez minutos grazas ao croata Deixan Lovren e resolveuno tras o descanso.

O exipcio Mohamed Salah, de penalti, marcou o segundo no 48, o suízo Xherdan Shaqiri fixo o terceiro no 79 e o brasileiro Fabinho pechou a conta a cinco do final.

O Manchester City entrou en depresión no King Power Stadiun. Foi superado polo Leicester (2-1). É a terceira derrota nos catro últimos partidos do conxunto do español Pep Guardiola, que cae á terceira praza.

E iso que o portugués Bernardo Silva puxo por diante ao campión ao cuarto de hora aínda que no 19, Marc Albrighton empatou o partido. Na segunda parte, o conxunto de Guardiola foi incapaz de endereitar a situación e o Leicester aproveitou os espazos para sentenciar o triunfo no 81 co gol do luso Ricardo Pereira.

O Tottenham sumou ante o Bournemouth a súa quinta vitoria seguida (5-0) e asaltou o segundo posto da Premier beneficiado pola derrota do campión.

É o conxunto do arxentino Mauricio Pochettino o único que responde ao líder. O dobrete do surcoreano Son Heung-Min facilitou outro bo resultado do Tottenham que redondearon o danés Christian Eriksen, o brasileiro Lucas Moura e o dianteiro Harry Kane.

Mentres, o Manchester United reafirmou a súa recuperación da man do francés Paul Pogba, que asentou a melloría evidenciada a xornada pasada tras o cesamento do técnico portugués Jose Mourinho e logrou ante o Huddersfield unha nova vitoria (3-1).

O internacional francés, un dos xogadores máis cuestionados por Mourinho na presente campaña, asinou dúas dos goles do seu equipo, que encarrilou o triunfo á media hora co tanto do serbio Nemanja Matic.

Pogba amarrou os tres puntos para os reds. Anotou no 64, tras culminar un centro do español Ander Herrera, e tamén no 78, cun gran disparo desde fóra da área. A dous do final, o danés Mathias Jorgensen fixo o único gol visitante.

O Manchester United aproxímase aos postos europeos. Está a cinco do Arsenal, que aínda ten pendente o partido ante o Brighton.

O Everton puxo fin á súa crise cunha goleada ante o Burnley (antepenúltimo), cunha goleada que encarrilou o colombiano Yerry Mina e que tivo ao francés Lucas Digne, autor dun dobrete, como protagonista. Despois, o islandés Gifi Sigurdson e o brasileiro Richardson, completaron o triunfo (1-5).

Ademais, o Crystal Palace e o Cardiff empataron sen goles mentres o Fulham sumou un punto coa visita do Wolverhampton (1-1), que lle sacou da última praza, agora do Huddersfield.