Cristiano sae ao rescate da Juventus

O portugués, que foi suplente por primeira vez en Italia, saltou ao campo tras o descanso para facer o 2-2 de cabeza

Cristiano Ronaldo celebra su gol. PAOLO MAGNI (EFE)
photo_camera Cristiano Ronaldo celebra o seu gol. PAOLO MAGNI (EFE)

O portugués Cristiano Ronaldo marcou o 2-2 este mércores para evitar a primeira derrota do ano do líder Juventus na Serie A italiana (Primeira División), nunha 18ª xornada na que o Lazio gañou ao Bolonia e reforzou a súa cuarta praza á conta dun Milan que segue en caída libre.

Cristiiano, que ata este momento sempre fora titular na Serie A, empezou no banco na visita ao Atalanta e saíu na continuación para rescatar a uns turineses que ían perdendo 1-2 e en inferioridade numérica tras un dobrete do colombiano Duván Zapata.

Os turineses adiantáronse no 2 grazas a un gol en propia meta do defensa Berat Djimsiti, pero o Atalanta creceu co pasar dos minutos e deu a volta ao marcador con dous goles de Duván, que leva seis tantos nos últimos catro partidos. O primeiro deles foi de altísimo nivel, co colombiano que recibiu unha asistencia de Gómez, regateou co control a Leonardo Bonucci e cruzou coa zurda para subir o 1-1 ao marcador (m.24).

Unhas dificultades que para a Juventus agudizáronse ao comezo da continuación, cando o uruguaio Rodrigo Bentancur foi expulsado por dobre amarela no 54. En inferioridade numérica, os turineses sufriron moito e terminaron encaixando o 2-1 do Atalanta de novo con Zapata, quen marcou de cabeza en acción a balón parado (m.56).

Necesitaba reaccionar a Juventus e Allegri deu paso inmediatamente ao bosníaco Miralem Pjanic e Cristiano. E o luso tardou trece minutos para cambiar a dinámica do encontro, ao asinar o 2-2 de cabeza no 78 para devolver opcións aos turineses, a pesar de xogar en dez homes contra once.

CR7 leva doce goles nesta tempada ligueira e está a un tanto do máximo artilleiro do torneo, o polaco Krzysztof Piatek, do Xénova.

O equipo de Allegri, que non recibía dous goles en liga desde a primeira xornada, empatou o seu segundo partido do ano e podería ver reducirse a seis puntos a súa vantaxe sobre o Nápoles, segundo. Iso si, os napolitanos visitan este mesmo mércores ao Inter de Milán, terceiro.