Dembélé saca petróleo do precario terreo de xogo do Zorrilla

Un gol do francés, e a achega do VAR para anular un gol de Keko no último minuto, claves na vitoria do Barça en Valladolid

El estado del césped supuso un quebradero de cabeza para los dos equipos. NACHO GALLEGO (EFE)
photo_camera O estado do céspede supuxo un quebradizo de cabeza para os dous equipos. NACHO GALEGO (EFE)

O francés Ousmane Dembélé deu a vitoria ao Barcelona, cun único gol no minuto 57, ante un Valladolid moi valente, que xogou sen medo e entregado, pero que non achou finalización ás ocasións xeradas e que quedou co mel nos beizos de lograr un punto, ao anular o colexiado con axuda do VAR un gol a Keko no tempo engadido.

O Valladolid saíu sen ningún medo e, neste aspecto, os mozos canteiráns, Anuar e Toni, mostraron un descaro ante o Barcelona, que derivou nunha maior iniciativa ofensiva dos locais, buscando desde o inicio sorprender a un rival ao que lle custou un pouco entrar no xogo.

O estado do céspede preocupaba, e moito, posto que xa no quecemento, a zona controlada por Ter Stegen levantouse e, a medida que se foi desenvolvendo o choque, as "calvas" fixéronse moito máis evidentes, facendo que o balón, nalgúns casos, quedase cravado ou impedise unha rodaxe en condicións.

VALENTE VALLADOLID. Con todo iso, o conxunto blanquivioleta esqueceu esa cuestión para envorcarse na área visitante, onde dispuxo de varias ocasións. A primeira delas, no minuto 5, cun disparo de Anuar que foi directamente ás mans da meta blaugrana e, outra máis clara de Unal, que despexou Ter Stegen.

O Barça esperou algo máis de quince minutos para empezar a crear perigo e foi Dembélé o que reclamou protagonismo no plano ofensivo para contar con dúas oportunidades que, con todo, non atoparon finalización efectiva, aínda que a súa intensidade supuxo o espertar dos de Ernesto Valverde.

De feito, a ocasión máis clara, ata ese momento, estivo nas botas do dianteiro francés, no minuto 31, tras plantarse só diante da meta local pero preferiu buscar a Luís Suárez en lugar de xutar, e o balón perdeuse pola liña de banda, xa que errou por completo o pase.

REACCIÓN CULÉ. A partir dese momento, o Barcelona comezou a asediar a portería valisoletana e, tan só un minuto despois, foi Luís Suárez o que se internou na área local, onde se atopou cun Masip moi seguro, que soubo pechar á perfección un disparo que debía terminar ao fondo da rede.

O Barça gozaría de dúas ocasións máis antes do descanso, unha de Coutinho no minuto 34, que lanzou con efecto o esférico, pegado ao pau, pero que Masip soubo ler para desviar a córner e unha falta directa no 43, da que se encargou Messi, aínda que o seu disparo foise directamente fose e, xa que logo, o resultado permaneceu inalterable ao termo dos primeiros 45 minutos.

Comezou a segunda parte baixo os mesmos parámetros da anterior, cun Valladolid motivado e con ganas de dar a badalada e cun Barcelona que, xa no descanso, queixouse do estado do céspede ao responsable da LFP, aínda que se aproveitou o receso para tratar de recompor os buracos que xurdiran na herba.

â??GOL E DESCONTROL. A calidade de Dembélé e, neste caso, a súa visión de xogo, tras enlazar un balón que sacou desde a liña de fondo Sergi Roberto, en loita con Nacho, deu o primeiro gol ao Barça, na primeira ocasión de que dispuxo tras renovarse o xogo.

Coa vantaxe no marcador, os de Valverde baixaron o ritmo de xogo e adaptáronse aos cambios introducidos por Sergio González, quen deu entrada a Keko e a Duje Cop por Borja e Enes Unal, respectivamente, para dar máis frescura ao seu equipo, o que conseguiu de xeito inmediato.

De feito, foi Keko, no minuto 76, o que dispuxo da ocasión máis clara para empatar o encontro, pero o seu remate de cabeza, de socato, tras un gran centro de Cop, foi directo ás mans de Ter Stegen, ao non alcanzar a potencia adecuada. Non sería a última, posto que no 80, Óscar Plano tamén o intentaba, sen éxito.

Luís Suárez, na seguinte xogada, marcaba un gol que quedou anulado por fóra de xogo, mentres o Valladolid seguía envorcándose e dando o máximo, en busca dun punto, aínda que quen estivo a piques de aumentar a súa renda foi o Barça, cun recentemente saído Malcom que, tras unha gran carreira, chegou ata a meta de Masip, quen detivo o disparo nunha intervención magnífica.

A polémica chegou no tempo de desconto, co VAR como protagonista, que tardou o que pareceu unha eternidade para anular un tanto de Keko, que suporía o 1-1, por fóra de xogo do extremo dereito madrileño, polo que valeu o tanto de Dembélé para dar a vitoria ao cadro azulgrana.

0 - Valladolid: Masip; Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho; Alcaraz, Anuar, Borja (Keko, m.64); Toni (Verde,m.86), Óscar Plano e Enes Unal (Duje Cop, m.70).
1 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piquei, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic, Coutinho (Malcom, m.83); Messi, Luís Suárez (Munir, m.90) e Dembélé (vidal, m.75).
Gol: 0-1, m.57: Dembélé.
Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comité vasco). Mostrou cartolina amarela a Unal (m.49), do Valladolid, e a Piquei (m.59), do Barcelona.
Incidencias: Partido da segunda xornada de LaLiga Santander, disputado no estadio José Zorrilla ante 22.651 espectadores. Terreo de xogo en malas condicións.