Hamilton gaña en Interlagos e Mercedes festexa o Mundial de construtores

Carlos Sainz acabou na duodécima posición e Fernando Alonso na décimo sexta

Hamilton celebra la victoria. EFE
photo_camera Hamilton celebra a vitoria. EFE

O inglés Lewis Hamilton (Mercedes), quíntuplo campión do mundo, gañou este domingo o Gran Premio de Brasil, a penúltima proba do Mundial de Fórmula Un, que se disputou no circuíto de Interlagos de Sao Paulo, onde a súa escuadra se asegurou matematicamente a súa quinto Mundial de construtores seguido.

Hamilton -que xa se anotou fai dous domingos, en Cidade de México, o seu quinto título de campión do mundo- logrou a súa vitoria 72 en F1 ao gañar por diante do holandés Max Verstappen (Red Bull) e do finlandés Kimi Raikkonen (Ferrari) unha vistosa carreira tras a cal Mercedes asegurouse de novo o Mundial de construtores, ao avantaxar en 67 insuperables puntos (620 fronte a 553) a Ferrari.

Raikkonnen defendeu no tramo final o seu posto de podio ante o australiano Daniel Ricciardo (Red Bull), que foi cuarto, por diante do finés Valtteri Bottas (Mercedes), nunha vistosa carreira na que o trompo de Verstappen -provocado polo francés Esteban Ocon (Racing Point Force India)-, cando lideraba a falta de 27 voltas, foi determinante para o desenlace final.

Os españois Carlos Sainz (Renault) e Fernando Alonso (McLaren) concluíron duodécimo e décimo sexto

Os españois Carlos Sainz (Renault) e Fernando Alonso (McLaren) -que festexou os seus dous títulos mundiais (2005 e 2006) neste circuíto- concluíron duodécimo e décimo sexto, respectivamente, a penúltima proba dun Mundial que se pechará dentro de dous domingos en Abu Dabi, sede da vixésima primeira carreira do ano.

O alemán Sebastian Vettel (Ferarri) concluíu sexto unha proba na que o mellor de entre o resto foi o monegasco Charles Lecrerc (Sauber) -que será compañeiro do anterior o ano próximo-, ao acabar sétimo, por detrás dos únicos tres coches que teñen opcións de triunfo.

O mexicano Sergio Pérez (Racing Point Force India) 'rabuñou' un punto, ao concluír décimo, por detrás dos dous pilotos de Haas, o francés Romain Grosjean e o danés Kevin Magnussen, que cruzaron a meta en oitava e novena posición, respectivamente.