España, máis do dobre de pases e tiros, pero dous goles menos que Rusia

Mentres Rusia só necesitou 27 lanzamentos, once deles entre os tres paus, para marcar os seus oito goles, a selección española probou 45 veces o seu disparo para seis tantos

Entrenamiento de la selección. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)
photo_camera Adestramento da selección. JAVIER ETXEZARRETA (EFE)

España conectou máis do dobre de pases e intentou máis do dobre de tiros na primeira fase do Mundial 2018 que Rusia, o seu rival nos oitavos de final, pero disparou entre a portería case o mesmo e marcou dous goles menos que o seu opoñente, que correu, á vez, 20 quilómetros máis.

Mentres Rusia só necesitou 27 lanzamentos, once deles entre os tres paus, para marcar os seus oito goles, a selección española probou 45 veces o seu disparo, só doce a portería, para anotar os seus seis tantos na fase de grupos, cunha vitoria e dous empates de España e con dous triunfos e unha derrota do seu rival.

A diferenza é máis amplía nos pases: o equipo adestrado por Fernando Hierro conectou 2.089 dos seus 2.294 envíos ao longo dos partidos ante Portugal, Irán e Marrocos, cun acerto do 91 por cento, moi por encima da selección rusa, que entregou ben 825 das súas 1.037 pases, con apenas un 80 por cento de éxito.

España tamén dominou máis a posesión, un 66 por cento ou 114 minutos e 34 segundos, que Rusia, cun 44 por cento ou 70 minutos e 32 segundos; xerou máis oportunidades de gol, segundo as estatísticas da Fifa, con 42 polas 18 do seu adversario deste domingo; e percorreu máis terreo coa posesión do balón, con 157,72 quilómetros atravesados polos 109,60 do seu opoñente.

No global, con todo, Rusia correu case 20 quilómetros máis durante os tres duelos da primeira fase, 331,29 a 311,75; recuperou 53 balóns máis (143 a 90); foi máis produtivo nos caneos, con 20 completos de 36 intentos (España propuxo 65 e só saíu con éxito en 25); e cometeu máis faltas, 51 a 29.