Javi Gómez Noya 'corre en rosa' en Madrid

En total foron 750 os deportistas inscritos para participar na proba, nas distintas modalidades de competición por distancias

Javier Gómez Noya en la prueba solidaria de Madrid. EFE
photo_camera Javier Gómez Noya na proba solidaria de Madrid. EFE

Logo de competir en Hawai, onde foi undécimo no seu primeiro Mundial de Ironman, o galego Javier Gómez Noya disputou este sábado o Santander Triathlon Series Madrid, no que competiu xunto a varias mulleres compoñentes do equipo 'Corre en Rosa' da Fundación La Vida en Rosa, que dá soporte físico a mulleres pacientes e expacientes de cancro.

Este ano, debido ao baleirado do lago da Casa de Campo, a proba na que participou Javier Gómez Noya disputouse en modalidade dúatlon.

En total foron 750 os deportistas inscritos para participar na proba madrileña, nas distintas modalidades de competición por distancias.

A proba raíña, a de distancia olímpica, adxudicoulla José Almagro en categoría masculina e a francesa Perrine Abadie en feminina.

Javi Gómez Noya correu ao mesmo ritmo que as mulleres do proxecto 'Corre en rosa' e cruzou o arco de meta acompañado por elas para mostrar o seu apoio á causa das que padeceron esta enfermidade. O seu percorrido foron 2,5 quilómetros de carreira a pé, despois 8 de ciclismo e para rematar outros 1,25 de carreira a pé.

"Foi un luxo poder compartir cartel cunhas loitadoras que superaron un cancro de mama. é moi inspirador coñecer as súas historias, o que tiveron que pasar e sufrir e facer esta carreira ao seu ritmo. Estou moi orgulloso de que crucen a meta pasando unha boa xornada", dixo a EFE o triatleta español.