Quince partidos para un técnico de alevíns que agrediu ao pai do árbitro

O partido disputouse na Coruña entre o San Cristóbal e o Imperátor

Árbitro de fútbol. AEP
photo_camera Árbitro de fútbol. AEP

O técnico de alevíns, Daniel F.S., que presuntamente agrediu o domingo ao pai do árbitro que fora designado para dirixir o partido entre o seu equipo, o San Cristóbal, e o Imperator na cidade deportiva da Torre, na Coruña, foi castigado con quince partidos de sanción.

O Comité de Competición e Disciplina na súa reunión desta semana castigou ao agresor co máximo de partidos (o mínimo son seis) que contempla o artigo 89.f parágrafo segundo do regulamento disciplinario da Federación Galega de Fútbol (RFGF).

Ademais, visto a acta arbitral e os motivos que provocaron a suspensión do partido e en uso das facultades conferidas polo artigo 114 dos Estatutos da RFGF acordou "dar por finalizado o encontro co resultado que reflectía o marcador no momento da suspensión", 7-0 a favor do Imperator.

A acta arbitral ao que tivo acceso Efe recolle que no minuto 32 da primeira parte, co balón en xogo, o delegado do San Cristóbal (que desempeñaba as funcións de adestrador) cruzou o terreo de xogo ata a bancada e alí propinou un cabezazo ao pai do árbitro. O pai do árbitro e o do adestrador puideron ter con anterioridade unha discusión na bancada.

Tamén expón a acta que se tiveron que mobilizar unha ambulancia e a Policía ata as instalacións deportivas para "trasladar ao agredido, que presentaba un gran corte no nariz".

O árbitro renovou o partido, pero aos cinco minutos da segunda parte, vendo que non se sentía capacitado e "coincidindo isto cunha granizada", suspendeu o partido.