O Real Madrid supera a súa peor serie sen anotar gol de toda a súa historia

A marca consumouse este sábado ao exceder os 55 minutos sen marcar no partido fronte ao Levante

Julen Lopetegui. RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)
photo_camera Julen Lopetegui. RODRIGO JIMÉNEZ (EFE)

O Real Madrid que dirixe Julen Lopetegui rexistrou unha marca para a historia negativa do club ao superar a súa peor serie sen anotar un gol en toda a súa historia. A marca consumouse ao exceder os 55 minutos sen marcar no partido fronte ao Levante. A última peor serie deuse na a tempada 1984/1985, con 464 minutos sen ver portería.

Naquela ocasión, o Real Madrid non marcou fronte ao Athletic de Bilbao, Atlético de Madrid, Inter de Milán, Valencia e Hércules ata que Santillana, no minuto 13 do partido fronte o Inter na volta das semifinais da Copa da Uefa, rompeu a seca.

Este refacho custoulle o posto no banco a Amancio Amaro, tras a derrota 1-0 fronte á Valencia, e foi Luis Molowny o que se fixo cargo do equipo.

Agora, o conxunto branco non anota desde que o fixese Marco Asensio no minuto 41 do partido fronte ao Espanyol do pasado 22 de setembro. Desde entón, Sevilla, Atlético de Madrid, CSKA de Moscova e Alavés enfrontáronse ao Real Madrid deixando a súa portería a cero. E foi ao quinto partido, fronte ao Levante, cando o equipo de Julen Lopetegui superou dito rexistro ao non ver porta nos primeiros 55 minutos de partido. Aínda que ocasións para inaugurar a súa conta particular non lle faltaron.

Tras os dous tantas iniciais do Levante, de Morales no minuto 7 e de Roger, de penalti, no 13, o Real Madrid dispuxo de ata cinco ocasións claras para romper a seca, pero o balón non quixo entrar.

A máis clara de todas foi un gol anulado no minuto 18 nun saque de esquina botado desde a dereita por Luka Modric que Casemiro rematou ao traveseiro e Marco Asensio, en fóra de xogo, introduciu na portería de Oier. En primeira instancia o colexiado, consultando ao asistente, deu gol pero o VAR corrixiu a súa decisión. Ademais, o Real Madrid estrelouse outra vez no traveseiro tras un remate de Mariano no 33' tras o que Sergio Ramos aproveitou o rexeite, pero Oier deixou a primeira gran parada do partido para despexar o balón a saque de esquina.

A segunda fíxolla a Lucas Vázquez, que rematou dentro da área pequena pero o gardameta do Levante despexou o esférico facendo gala de grandes reflexos co pé dereito. Mariano dispuxo da última ocasión da primeira metade nun balón dentro da área que non acertou a controlar e logrou despexar a defensa do Levante.

Tras o descanso, e con dez minutos por diante para romper a serie, Julen Lopetegui deu entrada a Gareth Bale por Álvaro Odriozola, un cambio ofensivo que atrasou a Lucas Vázquez ao lateral dereito, pero non foi suficiente e o marcador excedeu o minuto 55 sen moverse a favor do Real Madrid, polo que o conxunto branco superou os 464 minutos sen ver portería, equivalente a sete horas e 44 minutos.