1-1. Sevilla e Atlético empatan nun partido vibrante

Os colchoneiros empataron cun cabezazo de Morata no 60, despois de que se lle anulase un gol a Diego Costa
Lucas Ocampos (d) intenta la chilena ante Mario Hermoso, del Atlético. JULIO MUÑOZ
photo_camera Lucas Ocampos (d) intenta a chilena ante Mario Hermoso, do Atlético. JULIO MUÑOZ

Sevilla e Atlético de Madrid empataron a un e seguen na zona alta, pero desperdiciaron a posibilidade de ser líderes nun choque vibrante no que os locais estiveron mellor na primeira parte e os colchoneiros reaccionaron na segunda, tiveron máis opcións de triunfo e fallaron un penalti por medio de Diego Costa.

Un gol do arxentino Franco Vázquez, ao cabecear unha falta ao fío da media hora, avantaxou ao Sevilla, pero o Atlético foi outro moi distinto na continuación, moi superior aos andaluces, empatou cun cabezazo de Morata no 60, despois de que se lle anulase un gol a Diego Costa por fóra de xogo de Arias e no 72 Vaclík paroulle un penalti ao hispanobrasileiro.

Medíanse nun duelo sempre intenso e competido dous equipos que podían levantarse ao liderado provisional en caso de gañar tras o trompazo do Barcelona en casa do Levante e ambos con baixas, as dos locais concentradas en defensa e co engadido da sanción do brasileiro Fernando, home clave ao que supliu o serbio Gudelj.

Co exatlético Óliver Torres de falso extremo e o arxentino Lucas Ocampos e o holandés De Jong arriba polo mexicano Chicharito, o técnico arxentino Diego Simeone opúxolle o seu once de gala das últimas datas, cun potente centro do campo (Lemar, Saúl Ñíguez, Thomas Partey e Koke), Correa e Morata arriba e Diego Costa de novo suplente, como hai dúas xornadas ante o Athletic.

Os andaluces estiveron máis sólidos na primeira parte e os colchoneiros reaccionaron na segunda

O choque comezou con ritmo, cunha gran intensidade e sen un dominador claro ao imporse os homes de contención no medio campo de ambos os conxuntos aos de creación, co que apenas houbo ocasións claras de gol, salvo un cabezazo moi alto do arxentino Ángel Correa, aos 6 minutos, e no Sevilla un par de intentos sen éxito de Ocampos.

Ao Atlético, moi ben plantado no campo e cunha gran forza na parcela ancha para intentar lanzar ataques rápidos tras algún roubo, faltoulle máis profundidade e claridade para trenzar accións de verdadeiro perigo, igual que ao Sevilla, aínda que o equipo de Julen Lopetegui tratou de suplilo con máis brío no seu fútbol.

Co paso dos minutos, este maior ímpeto dos andaluces traduciuse en certa supremacía no control do xogo por parte dos hispalenses, que aproveitaron unha falta botada no pico dereito da área polo arxentino Éver Banega para marcar o 1-0 cun cabezazo picado de Mudo Vázquez, aos 28 minutos.

Morata marcou por cuarto partido oficial seguido

Nesta acción, o único tiro a porta deste período, a meta esloveno Jan Oblak quizais pecou de certa suficiencia e exceso de confianza, pois o remate do arxentino, aínda que con potencia, non ía demasiado colocado.

O xogo volveuse algo brusco, con varias entradas sancionadas con amarela en ambos os bandos. Os andaluces, moi concentrados, mantiveron o tipo e ao Atlético faltoulle unha reacción máis impulsiva e só asustou cun forte disparo de Koke Resurrección desde a esquina esquerda da área que rexeitou o checo Vaclík.

Na continuación variou por completo o guión nos seus primeiros minutos. Simeone moveu ficha ao sacar ao campo a Diego Costa polo mediocampista galo Thomas Lemar, confiando na pegada e mobilidade do hispanobrasileiro, e tamén ao colombiano Santiago Arias polo inglés Kieran Trippier para buscar máis velocidade pola dereita.

A actitude do Atlético foi agora totalmente distinta. Cambiou como da noite ao día. Imprimiulle agresividade e rapidez ao seu xogo e inquietou de verdade á zaga e a meta sevillistas cun centro de Arias que non rematou ninguén e varios córneres, un dominio e un cambio do decorado que rendibilizou cun gol de Diego Costa.

Koke:  "Se o Atlético xoga coa intensidade do segundo tempo, os resultados van chegar"

Con todo, o tanto no minuto 55 do internacional español, ata agora rifado co gol, foi invalidado a instancias do VAR por fóra de xogo de Arias cando centrou desde a dereita, aínda que cinco minutos máis tarde achou o premio á súa maior ambición ao cabecear ao fondo da rede Álvaro Morata un novo centro de Arias.

Morata marcou así por cuarto partido oficial seguido e, coas táboas de novo no electrónico, deu bastante osíxeno ao equipo colchoneiro nunha fase na que o choque se tornou máis movido. O Sevilla, agora máis esixido atrás, quixo espertar e tivo algunha opción nun centro de Reguilón ao que non chegou por pouco Jordán e nun córner que De Jong, só, cabeceou lixeiramente desviado, aínda que o que o tivo todo ao seu favor foi o Atlético.

Simeone: "A dupla Correa-Arias foi moi perigosa, veu o gol, o gol anulado, o penalti... Unha chea de xogadas que nos xeraron levarnos o partido"

Foi nunha xogada confusa, que necesitou a intervención do VAR a 18 minutos do final, ao pitar o árbitro un penalti por unha acción anterior na que Gudelj fixo falta na área a Koke, pero Diego Costa non o aproveitou ao pararlle Vaclik a pena máxima e logo rexeitar tamén o remate de Koke.

A partir de aí, o Sevilla repúxose e merodeou pola área visitante con certo perigo, aínda que foron os colchoneiros os que puideron atar o triunfo no tempo engadido nun tiro de Morata que Koundé salvou na liña de gol -logo o árbitro sinalou falta- e noutro de Thomas Partey.

1 - Sevilla: Vaclík; Jesús Navas, Koundé, Diego Carlos, Reguilón; Franco Vázquez, Gudelj, Banega (Pozo, m.86); Ocampos, De Jong (Chicharito, m.78), Óliver Torres (Jordán, m.57).
1 - Atlético de Madrid: Oblak; Trippier (Arias, m.46), Felipe, Mario Hermoso, Lodi (Herrera, m..78); Lemar (Diego Costa, m.46), Thomas Partey, Saúl Ñíguez, Koke; Correa e Morata.
Goles: 1-0, M.28: Franco Vázquez. 1-1, M.60: Morata.
Árbitro: José Luís González González (C. Castellanoleonés). Amoestou aos locais Franco Vázquez (m.39), Óliver Torres (m.40) e Jordán (m.79), e aos visitantes Lodi (m.27) e Thomas Partey (m.34).
Incidencias: Partido da duodécima xornada de LaLiga Santander, disputado no Ramón Sánchez Pizjuán ante 39.597 espectadores. Céspede en perfecto estado.