5-0. O Barcelona despacha o Eibar cunha 'manciña'

Messi viu catro veces a diana nun partido que se resolveu na primeira parte
Lioinel Messi celebra uno de sus goles. ALEJANDRO GARCÍA (Efe)
photo_camera Lioinel Messi celebra uno de sus goles. ALEJANDRO GARCÍA (Efe)

Contra os cánticos de "Bartomeu dimisión", presidente do FC Barcelona, Lionel Messi volveu dar un balón de osíxeno a un club crispado no institucional, ao lograr o arxentino un póker de goles e ser o gran protagonista do triunfo do seu equipo ante o Eibar (5-0).

O conxunto vasco sumou un novo partido no Camp Nou sen carga, xa que na súa sexta visita a Camp Nou levou unha nova derrota.

O partido expúxose como un novo desafío para o Barça ante un rival que lle ía a apertar desde o primeiro instante e impedirlle sacar o balón con alegría. Tanta é a presión no Camp Nou contra o seu equipo pola saída do balón desde Ter Stegen que no minuto 6 o público xa asubiou ao porteiro cando este tivo o balón nos pés.
Igual que a semana pasada, Ter Stegen apostou entón por sacar en longo e buscou en numerosas ocasións ao chileno Arturo Vidal, que inicialmente saíu para formar un rombo no centro do campo azulgrana (o Barça só sacou a dous dianteiros), pero que se botou a un costado para esperar a pelota en longo desde o seu porteiro.

Mentres o Barcelona intentaba asentarse no campo e superar un susto dun gol do Eibar no minuto 4, anulado por fóra de xogo de Sergi Enrich, Messi no 14 recibiu un balón no frontal, desfíxose dos dous centrais, con túnel a Arbilla, aguantou a presión de strong <>Diop e ante a saída de Dmitrovic, superoulle por algo nun toque sutil (1-0).

O Eibar intentouno cun disparo de Inui desde o frontal. O xogo dos vascos mantivo a intensidade na presión, pero reculó ao ver que o Barcelona se botaba en longo na saída. O Barça non dominaba con claridade, superaba con comodidade a primeira liña de presión, pero arriba só tiña ideas interesantes un Messi con poucos socios inspirados.

O Barça viu perigar a súa vantaxe nun disparo durísimo de Escalante desde fóra, nunha das poucas accións ofensivas do Eibar, moitos máis interesado na contención.

Messi volveu marcar (2-0, minuto 37), logo dun elaborado saque de banda no que combinaron Busquets e Vidal, este cedeu ao arxentino, quen se penetrou na área sorteando rivais e cruzando o balón ao fondo das mallas.

Outra vez o capitán azulgrana, no 40, recibiu un balón franco, cedeullo a un Griezmann mellor situado, pero ao francés fíxoselle de noite e no rebote, o esférico volveulle a caer aos pés de Messi, que marcou o terceiro da tarde.

Dmitrovic evitou o cuarto antes de acabarse o primeiro acto, cando atallou con acerto dous disparos seguidos de Arturo Vidal e de Sergio Busquets, este último de socato.

A segunda parte arrincou co Barcelona mareando o balón xunto ao territorio de Ter Sregen sen podelo sacar, acción que aproveitou o Eibar para roubalo, lanzalo un centro da área e Escalante, nun novo remate, pór en tensión a meta azulgrana.

A meta serbio volveu sacar un balón que se coaba no 51, tras un disparo de Ratikic e pouco despois debeuse botar ao chan para atrapar unha pelota lanzada por Arturo Vidal.

Na toma e daca, o Eibar nunha falta directa tivo unha opción, cunha gran execución de Cote, á que respondeu cunha intervención de Ter Stegen.

Marcou o Eibar no 63, pero o tanto acabou anulado por xogo perigoso no remate de Arbilla, que elevou moito o pé cando Piquei tamén intenta a ir por el coa cabeza.

Tras un dobre cambio, e un período no que o Eibar estaba a apertar, o recentemente incorporado De Blasis tivo unha gran ocasión nun disparo raso e que Ter Stegen parou tirándose ao chan.

O Barcelona tamén fixo dous cambios, un arriscado ao sacar a Piquei e meter a Umtiti, quen xunto a Lenglet está a un cartón da suspensión (o próximo partido será contra o Madrid), e o segundo o debut do danés Martin Braithwaite, fichado hai dous días do Leganés, por 18 millóns de euros, e que se foi á banda esquerda.

Nun partido xa co ton baixo, os dous centrais azulgrana acabaron facendo unha xogada que acabou en gol, pero foi anulado, igual que outro no 82 a Arturo Vidal.

O choque pechouno o Barça ao grande, cando Messi no 87, nunha nova acción xenial, cando se atopou un balón na área pequena e tras sortear a un defensa e á meta, marcou o cuarto da noite (4-0), e dous minutos despois Arthur redondeou co 5-0 unha acción que arrincou cun disparo de Braithwaite que Dmitrovic desviou cara á zona do brasileiro.

Ficha do partido:
5. Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piquei (Piqué, min.68), Lenglet, Junior; Busquets (De Jong, min.59), Rakitic, Arthur, Vidal; Griezmann (Martin Braithwaite, min.72) e Messi.

0. Eibar: Dmitrovic; Tejero, Burgos, Arbilla, Cote; Diop, Expósito (Cristóforo, min.83), Escalante; Inui (De Blasis, min.65), Orellana e Enrich (Quique González, min.65).

Goles: 1-0, min.14: Messi. 2-0, min.37: Messi. 3-0, min.40: Messi. 4-0, min.87: Messi. 5-0,min. 89: Arthur.

Árbitro: César Soto Grande, do comité rioxano. Mostrou cartolina amarela a Escalante (min.64) e Diop (min.84).

Incidencias: partido correspondente á xornada vinte e cinco de LaLiga, disputado no Camp Nou, ante 66.970 espectadores, segundo datos facilitados polo club azulgrana, O partido comezou con sete minutos de atraso debido a problemas co VAR, Antes de inicio do partido, o Camp Nou lanzou cánticos de Bartomeu, "dimisión" e mostrou o seu rexeitamento con panos ao aire.