Dembélé saca petróleo do precario terreo de xogo do Zorrilla

O estado do céspede supuxo un quebradizo de cabeza para os dous equipos. NACHO GALEGO (EFE)

Un gol do francés, e a achega do VAR para anular un gol de Keko no último minuto, claves na vitoria do Barça en Valladolid

O francés Ousmane Dembélé deu a vitoria ao Barcelona, cun único gol no minuto 57, ante un Valladolid moi valente, que xogou sen medo e entregado, pero que non achou finalización ás ocasións xeradas e que quedou co mel nos beizos de lograr un punto, ao anular o colexiado con axuda do VAR un gol a Keko no tempo engadido.

O Valladolid saíu sen ningún medo e, neste aspecto, os mozos canteiráns, Anuar e Toni, mostraron un descaro ante o Barcelona, que derivou nunha maior iniciativa ofensiva dos locais, buscando desde o inicio sorprender a un rival ao que lle custou un pouco entrar no xogo.

O estado do céspede preocupaba, e moito, posto que xa no quecemento, a zona controlada por Ter Stegen levantouse e, a medida que se foi desenvolvendo o choque, as "calvas" fixéronse moito máis evidentes, facendo que o balón, nalgúns casos, quedase cravado ou impedise unha rodaxe en condicións.

VALENTE VALLADOLID. Con todo iso, o conxunto blanquivioleta esqueceu esa cuestión para envorcarse na área visitante, onde dispuxo de varias ocasións. A primeira delas, no minuto 5, cun disparo de Anuar que foi directamente ás mans da meta blaugrana e, outra máis clara de Unal, que despexou Ter Stegen.

O Barça esperou algo máis de quince minutos para empezar a crear perigo e foi Dembélé o que reclamou protagonismo no plano ofensivo para contar con dúas oportunidades que, con todo, non atoparon finalización efectiva, aínda que a súa intensidade supuxo o espertar dos de Ernesto Valverde.

De feito, a ocasión máis clara, ata ese momento, estivo nas botas do dianteiro francés, no minuto 31, tras plantarse só diante da meta local pero preferiu buscar a Luís Suárez en lugar de xutar, e o balón perdeuse pola liña de banda, xa que errou por completo o pase.

REACCIÓN CULÉ. A partir dese momento, o Barcelona comezou a asediar a portería valisoletana e, tan só un minuto despois, foi Luís Suárez o que se internou na área local, onde se atopou cun Masip moi seguro, que soubo pechar á perfección un disparo que debía terminar ao fondo da rede.

O Barça gozaría de dúas ocasións máis antes do descanso, unha de Coutinho no minuto 34, que lanzou con efecto o esférico, pegado ao pau, pero que Masip soubo ler para desviar a córner e unha falta directa no 43, da que se encargou Messi, aínda que o seu disparo foise directamente fose e, xa que logo, o resultado permaneceu inalterable ao termo dos primeiros 45 minutos.

Comezou a segunda parte baixo os mesmos parámetros da anterior, cun Valladolid motivado e con ganas de dar a badalada e cun Barcelona que, xa no descanso, queixouse do estado do céspede ao responsable da LFP, aínda que se aproveitou o receso para tratar de recompor os buracos que xurdiran na herba.

â??GOL E DESCONTROL. A calidade de Dembélé e, neste caso, a súa visión de xogo, tras enlazar un balón que sacou desde a liña de fondo Sergi Roberto, en loita con Nacho, deu o primeiro gol ao Barça, na primeira ocasión de que dispuxo tras renovarse o xogo.

Coa vantaxe no marcador, os de Valverde baixaron o ritmo de xogo e adaptáronse aos cambios introducidos por Sergio González, quen deu entrada a Keko e a Duje Cop por Borja e Enes Unal, respectivamente, para dar máis frescura ao seu equipo, o que conseguiu de xeito inmediato.

De feito, foi Keko, no minuto 76, o que dispuxo da ocasión máis clara para empatar o encontro, pero o seu remate de cabeza, de socato, tras un gran centro de Cop, foi directo ás mans de Ter Stegen, ao non alcanzar a potencia adecuada. Non sería a última, posto que no 80, Óscar Plano tamén o intentaba, sen éxito.

Luís Suárez, na seguinte xogada, marcaba un gol que quedou anulado por fóra de xogo, mentres o Valladolid seguía envorcándose e dando o máximo, en busca dun punto, aínda que quen estivo a piques de aumentar a súa renda foi o Barça, cun recentemente saído Malcom que, tras unha gran carreira, chegou ata a meta de Masip, quen detivo o disparo nunha intervención magnífica.

A polémica chegou no tempo de desconto, co VAR como protagonista, que tardou o que pareceu unha eternidade para anular un tanto de Keko, que suporía o 1-1, por fóra de xogo do extremo dereito madrileño, polo que valeu o tanto de Dembélé para dar a vitoria ao cadro azulgrana.

0 - Valladolid: Masip; Moyano, Kiko Olivas, Calero, Nacho; Alcaraz, Anuar, Borja (Keko, m.64); Toni (Verde,m.86), Óscar Plano e Enes Unal (Duje Cop, m.70).
1 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piquei, Umtiti, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic, Coutinho (Malcom, m.83); Messi, Luís Suárez (Munir, m.90) e Dembélé (vidal, m.75).
Gol: 0-1, m.57: Dembélé.
Árbitro: Ricardo de Burgos Bengoetxea (Comité vasco). Mostrou cartolina amarela a Unal (m.49), do Valladolid, e a Piquei (m.59), do Barcelona.
Incidencias: Partido da segunda xornada de LaLiga Santander, disputado no estadio José Zorrilla ante 22.651 espectadores. Terreo de xogo en malas condicións.