Gómez Noya acaba cuarto en Yokohama

Gómez Noya. BRUCE OMORI (EFE)

Fernando Alarza sitúase segundo no Mundial

Javier Gómez Noya finalizou cuarto no Tríatlon de Yokohama, terceira proba das series mundiais, mentres que Fernando Alarza foi sexto e colócase segundo na clasificación do mundial. Igual que na proba anterior, en Bermuda, o segmento inicial de natación resultou decisivo polas grandes diferenzas que se produciron e que logo foron complicadas de recuperar.

Gómez Noya desde o primeiro momento estivo na cabeza e loitou polos primeiros postos ata o final dunha proba que se adxudicou o francés Vincent Luís, cun tempo de 1h.43.21, co surafricano Henri Schoeman a 3 segundos e o húngaro Bence Bicsak a 5 e o campión español a 16 segundos.

Nun segundo grupo estiveron Fernando Alarza, Vicente Hernández e Antonio Serrat. Alarza acabou na sexta posición, a 45 segundos do vencedor, e colócase en segundo lugar na clasificación xeral. Hernández entrou no posto 17 a 1.31 minutos e Serrat, no 27 a 2.59 minutos. Mario Mola, actual campión do mundo, foi o 29 a 3.04 minutos, tras perder máis dun minuto no segmento acuático que logo non puido recuperar.

En categoría feminina dominaron as estadounidenses Katie Zaferes (1h.52.12), Summer Rappaport (a 20 segundos) e Taylor Spivey (a 1.16 minutos). A estremeña Miriam Casillas entrou no posto 17 a 4.30 minutos e a catalá Carolina Routier entrou no posto 35 a 9.07 minutos.

En paratriatlón, os españois lograron dúas medallas de ouro na categoría PTVI grazas a Susana Rodríguez (e o seu guía Paula Godino) e José Luís García (xunto a Ángel Salamanca) e unha de bronce de Kini Carrasco nas categorías PTS3. Rakel Mateo foi cuarta na clase PTS2 e Eva Moral quinta en PTWC.