0-2. O Barça reencóntrase coa vitoria ligueira en Ipurúa

Tras unha xeira de dous empates, o líder volve sumar os tres puntos

Celebración del gol de Suárez ante el Eibar.JUAN HERRERO (Efe)
photo_camera Celebración del gol de Suárez ante el Eibar.JUAN HERRERO (Efe)

O Barcelona mostrou a súa pegada de campión en Ipurúa (0-2) e levou tres puntos cheos de traballo e sufrimento ante un Eibar que lle superou na posesión de balón nos primeiros 45 minutos.

Os locais dérono todo, pero faltoulles o acerto que si ten o equipo de Ernesto Valverde cando chega á área.

O arranque do partido foi monumental para un Eibar que antes do primeiro minuto xa tivo a súa primeira ocasión cun remate de cabeza de Cote que se foi fóra por moi pouco.

O encontro tiña un ritmo frenético e os de Valverde trataban de chegar con velocidade, pero foi Ter Stegen o protagonista porque os armeiros seguían atacando con todo o corazón e a cabeza, ante un equipo barcelonista que esperaba o seu momento.

O acoso do Eibar non cesou nos primeiros 15 minutos ante un Barcelona que non era capaz de pasar do medio do campo.

Pero claro, a calidade do líder da liga non deixa lugar ás dúbidas e Suárez aproveitou un imposible pase de Messi no minuto 15 para adiantar no marcador a un Barcelona que ata ese momento non se estaba merecendo ir por diante.

O Eibar non veu atrás e Orellana tivo o empate nun golpeo que acabou no traveseiro poucos minutos despois do tanto visitante.

O Barcelona foise aos poucos facendo co control do partido, aínda que os armeiros non se deron por vencidos e seguiron esmagando a un rival que non se atopaba cómodo.

Messi tivo o segundo gol no minuto 36 tras unha gran xogada de Suárez, pero un poste impediu que os visitantes levasen máis renda ao descanso.

O intermedio chegou nun bo momento para ambos os equipos, xa que o Eibar puxo máis intención pero menos acerto e o Barcelona non tiña o balón nos pés como adoita.

A segunda metade arrincou cun Eibar que quería ir a por o igualada pero con menos intensidade que na primeira parte, ante un Barcelona que esperaban a unha xenialidade das súas estrelas.

O Eibar, que seguiu chegando con perigo á área de Ter Stegen, roubou o balón a o Barcelona, para desesperación de Messi e Suárez, polo que Valverde introduciu a Coutinho no campo co fin de buscar a sorpresa de forma individual.

O Eibar quedou con dez xogadores no minuto 65, tras unha segunda amarela a Orellana que deixou aos locais con menos armas das que xa tiñan ante un grande como o Barcelona.

O árbitro expulsou logo ao técnico Local, José Luis Mendilibar, tras protestar unha xogada de Suárez exactamente igual que a que propiciou a expulsión de Orellana.

O Eibar veu abaixo nos seguintes minutos, talvez estrañado polas circunstancias nun partido limpo que non merecía dúas expulsións.

Messi tivo nas súas botas a sentenza tras unha gran xogada colectiva, pero Dmitrovic estivo listo para atallar o intento de vaselina do arxentino.

Aínda así, nin con dez o Eibar veu abaixo, e Inui tivo o empate nas súas botas, pero un imperial Piqué evitou o tanto nunha tarde na que tivo máis traballo do habitual.

O Barcelona tranquilizou o partido nos últimos minutos mercé á súa superioridade numérica, tratando de ter a posesión que ata ese momento negáralle o Eibar.

- Ficha técnica:
0 - Eibar: Dmitrovic; Rubén Peña, Arbilla, Ramis (Lombán, min 46), Cote; Dani García, Diop (Escalante, min. 73); Orellana, Jordán (Charles, min. 82), Inui; Kike García
2 - Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto (Semedo, min. 89), Umtiti, Piqué, Jordi Alba; Busquets, Rakitik, Paulinho (Aleix Vidal, min. 73), Iniresta (Coutinho, min. 62); Messi e Suárez.
Goles: 0-1, min.15: Suárez. 0-2, min.87: Alba.
Árbitro: Hernández Hernández. Expulsou por doble amarela a Orellana e amonestou polo Eibar a Diop e polo Barcelona, a Iniesta. Tamén expulsou o entrenador local, José Luis Mendilibar
Incidencias: partido de la vixésima cuarta xornada da Liga disputado no estadio Ipurúa ante 6.760 espectadores (cheo).