1-0. O Celta respira a pesar de xogar 70 minutos en inferioridade

A expulsión de Bradaric mediada a primeira metade condicionou un encontro no que os celestes lograron o triunfo ante o Leganés grazas a un solitario gol de Iago Aspas
Rafinha hace un esfuerzo por controlar el balón. SALVADOR SAS (EFE)
photo_camera Rafinha fai un esforzo por controlar o balón. SALVADOR SAS (EFE)

O Celta deu un paso de xigante na súa carreira por evitar o descenso, logo de vencer por 1-0 ao Leganés nun partido no que xogou 70 minutos cun home menos, nun partido que desequilibrou Iago Aspas cun sutil remate nunha falta lateral.

Toda a placidez do partido —un único disparo de Kevin para o Leganés en vinte minutos— crebou mediado o primeiro tempo coa expulsión do centrocampista celeste Filip Bradaric.

O árbitro Munuera Montero castigou con cartón vermello a falta a Bustinza, unha decisión moi protestada en Balaídos, entre outras cousas porque nunha acción similar o mesmo colexiado non expulsou o pasado fin de semana desde a sala do VAR ao xogador do Real Madrid Gareth Bale.

A expulsión alterou ao Celta. Desquiciouno. Meteuse nunha dinámica de protestas, descolocouse no campo. Foi coma se saíse do partido durante os minutos de desconcerto.

O Leganés, máis libre na zona central do centro do campo, apertou ata o descanso. Avisou cun cabezazo de Awaziem que despexou Rubén; minutos despois Rubén Pérez lanzou de lonxe; Javi Eraso probou cun tiro raso que atallou o porteiro; Recio pechou a primeira parte cunha perigosa volea.

O Leganés saíu do vestiario coa idea de dominar o encontro. Subiu as súas liñas de presión para inquietar ao Celta e achegouse con algo de perigo ao área, un tiro afastado de Óscar e varios centros laterais.

Cun xogador menos, o equipo galego tivo problemas para combinar. Asomouse pouco en ataque, medorento de cometer algún erro e deixar a súa defensa desamparada.

Todo revolucionouse no minuto 58. Aspas e Denis asociáronse pero escorregou Rafinha no momento do lanzamento. Foi a primeira aproximación celeste, que continuou cunha falta de Óscar Rodríguez a Denis Suárez que o árbitro sancionou con cartón vermello. Munuera Montero precipitouse coa expulsión. A sala do VAR avisoulle do erro. Consultou o lance con imaxes e lle retirou a vermella a Óscar Rodríguez.

O Celta recolleu premio desa falta latetal. Olaza meteu a pelota na área a media altura e Aspas, cun toque sutil ante os defensas, rematou a gol co interior da súa bota.

Ese tanto aliviou a ansiedade de Balaídos. O Celta resgardouse atrás para protexer o seu vantaxe. Dominou o Leganés pero lle faltou pegada, sobráronlle nervios, as présas por querer empatar. A súa ocasión foi un cabezazo de Carrillo, máis aló de varias chegadas sen finalización. O conxunto de Javier Aguirre estrelouse contra a resistencia galega, unha defensa numantina do decisivo gol da estrela Iago Aspas.

Ficha técnica
Celta (1): Rubén Branco; Hugo Mallo, Murillo, Araujo, Olaza; Okay Yokuslu, Bradaric, Rafinha; Aspas (Santi Mina, min.82), Denis Suárez (Aidoo, min.77) e Smolov (Fran Beltrán, min.64).

Leganés (0): Juan Soriano; Bustinza (Bryan, min.66), Awaziem, Omeruo, Siovas, Silva (Assalé,min.54); Recio, Rubén Pérez, Eraso (Óscar, min.46), Rodrigues; Guido.

Goles: 1-0 Iago Aspas, min.62.

Árbitro: Munuera Montero (colexio andaluz). Expulsou con cartón vermello directa a Bradaric (min.22). Ademais, amoestou a Denis Suárez e Murillo por parte do Celta e a Jonathan Silva, Siovas e Óscar por parte do Leganés.

Incidencias: Encontro correspondente á vixésima quinta xornada de LaLiga disputado no estadio municipal de Balaídos ante 19.335 espectadores.