1-2. O Celta comeza o ano con mal pé

O dianteiro do Athletic de Bilbao Iñaki Williams pelexa un balón co defensa mexicano do Celta, Néstor Araujo. SALVADOR SAS (EFE)

O club vigués saíu do descanso con ritmo. Combinou con velocidade e nos primeiros tres minutos alertou a Herrerín cun par de lanzamentos. Pero o seu empuxe quedou aí. Foi máis letal en Athletic

O Athletic venceu ao Celta en Balaídos (1-2), con gol e asistencia de Iñaki Williams, mantén a súa melloría na clasificación da liga Santander co invicto Gaizka Garitano no banco, e sae dos postos de descenso, en detrimento do Vilarreal.

O Athletic, ordenado na súa presión, esperou ao Celta ben agrupado durante a primeira metade. Estivo incómodo o equipo de Miguel Cardoso. Tivo dificultades para saír coa pelota xogada desde a súa área; foi un equipo lento no seu ataque posicional, previsible, con Beltrán desubicado na mediapunta, sen un escintileo que espabilase o ritmo do partido.

Os tiros a portería escasearon. E principalmente apareceron en accións a balón parado. O Athletic sacou a lousa nunha falta que terminou cun cabezazo de Unai Núñez na área pequena que despexou Rubén; un par de minutos despois, un gran tiro de falta con rosca de Maxi Gómez estrelouse no poste; o Athletic contestou con outro remate de Unai Núñez nunha falta lateral.

O plan de Garitano estaba claro: esperar replegado, recuperar e contraatacar. Tivo premio cerca do minuto vinte. O Athletic recolleu unha pelota na súa área, cruzou o campo pola banda dereita, Williams rompeu a cintura de Cabral cun último caneo na área galega e Muniain aproveitou un desaxuste defensivo para culminar o lance con gol.

Desde ese gol, pouco propuxo o Celta ata o final da primeira parte. Atascouse. Tampouco o Athletic deixouse ver pola área celeste, máis aló dun perigoso centro de Beñat sen rematador. Con ese gris guión de pouco fútbol, o empate do Celta chegou de forma inesperada, un gol do pequeno Beltrán para finalizar un córner. Foi a xogada que pechou o primeiro tempo: Hugo Mallo sacou de esquina, Maxi Gómez prolongou de cabeza cara atrás e Beltrán coouse entre os defensas para debutar como goleador na primeira división.

O Celta saíu do descanso con máis ritmo. Combinou con velocidade e nos primeiros tres minutos alertou a Herrerín cun par de lanzamentos, de Beltrán e Maxi Gómez. Pero o seu empuxe quedou aí. Foi máis letal en Athletic.

Primeiro, cun contragolpe de Williams, aínda que chegou sen forzas ao momento do tiro; logo, cun envío de sesenta metros de Herrerín que se filtrou entre os centrais celestes e colocou a Williams nun man a man ante Rubén. O dianteiro marcou para o Athletic; a asistencia de gol asinouna o seu porteiro, noutro erro defensivo do Celta.

O tanto volveu paralizar ao Celta, sen capacidade de reacción durante todo o segundo tempo. Non lanzou a portería. Non creou perigo, salvo algún centro de Juncá e Hjulsager nos minutos finais.

A imaxe do equipo de Miguel Cardoso foi pobre, a peor da tempada. Sen as lesionado Aspas, e a pesar dos cambios de Eckert ou Hjulsager, o seu ataque foi un páramo. Só no último minuto axexou cun cabezazo de Maxi Gómez que rozou o empate, un ardor insuficiente para evitar a vitoria do Athletic, un triunfo ben xestionado desde a orde.

Ficha técnica:
1. RC Celta: Rubén; Hugo Mallo, Cabral, Araujo, Juncá; Okay, Lobotka (Sisto, min.63); Beltrán (Hjulsager, min. 80); Brais, Boufal (Eckert, min.74); Maxi Gómez
2. Athletic: Herrerín; Capa, Unai, Íñigo Martínez, Yuri; Beñat, Dani García; (San José, min.75) De Marcos, Muniain, Córdoba (Balenziaga, min.88); Williams (Aduriz, min.62)
Goles: 0-1 Muniain min. 19; 1-1 Beltrán min. 46; 1-2 Williams min. 53.
Árbitro: Martínez Munuera (colexio valenciano ). Amoestou con cartón amarelo a Okay e Hugo Mallo por parte do Celta; a Williams, Córdoba, Dani García, Muniain e Aduriz por parte do Athletic
Incidencias: partido correspondente á décimo oitava xornada da liga Santander disputado no estadio municipal de Balaídos ante uns 12.000 espectadores.