2-0. O Barça tira de solidez para tombar ao Celta

Os de Valverde terminan o ano líderes e Aspas márchase lesionado nos celestes

Messi defendido por Mazan. ENRIC FONTCUBERTA
photo_camera Messi defendido por Mazan. ENRIC FONTCUBERTA

O Barcelona despediu 2018 como líder de LaLiga Santander, tras derrotar ao Celta no Camp Nou (2-0), en partido que resolveu nun gran primeira metade para logo aburrir cun xogo anódino na segunda.

O equipo azulgrana encadea catro vitorias no campionato nas que non encaixou ningún gol -unha das materias pendentes dos de Ernesto Valverde- e anotou trece dianas.

Marcou o Barça na primeira que tivo. Como tantas e tantas veces, fabricárona Leo Messi e Jordi Alba. Un túa-miña que acabou cun disparo seco do astro arxentino, o rexeite de Rubén Branco e o remate a gol de Dembélé.

Faltas de indisciplina á marxe, o francés está a dar un gran rendemento ao seu equipo nas últimas semanas. Xa suma dez tantos entre todas as competicións e gañoulle o pulso a Coutinho no once de Valverde.

Con Messi ao mando das operacións, Alba abrindo o campo pola esquerda e Dembélé campando ás súas anchas polo céspede do Camp Nou, os azulgranas gozaron dun plácida primeira metade.

Os locais puideron facer o segundo nunha contra. Dembélé chocou con Rubén Branco ao intentar chegar a un balón ao espazo, Alba aproveitou a saída da meta do Celta para rematar a gol e Araujo sacouna co peito baixo paus.

Os vigueses terían a súa única ocasión neste primeiro acto pouco despois. Un disparo colocado de Maxi Gómez que obrigou a estirarse a Ter Stegen aos 25 minutos, e Luís Suárez daba a réplica cun tiro desviado tras unha boa acción dentro da área.

O Celta, infestado de boas intencións, intentaba fabricar algo de fútbol en canto roubaba o balón, pero lle faltaba puntería e precisión nos metros finais, ante a desesperación de Iago Aspas, ao que lle custaba recibir un balón en condicións para facer dano á defensa azulgrana.

Ao equipo de Cardoso custáballe correr cara atrás e replegarse cada vez que perdía o balón, e o Barça aproveitouno. De novo en transición, facía o segundo xusto antes de chegar ao descanso, noutra conexión entre Jordi Alba e Messi que o 10 finiquitaría definindo coa zurda a súa man a man co Rubén Branco.

Aínda por riba de males visitantes, Aspas, a estrela do conxunto vigués, retirábase lesionado ao comezo da segunda parte. Aínda así, o Celta seguiu intentando disputarlle o balón ao Barcelona, aínda que sen ideas para sorprender a Ter Stegen.

O equipo de Valverde, que parece haberse afeito especular cando ten o marcador a favor, sentía cada vez máis cómodo cedendo terreo ao seu rival para sentenciarlle á contra. E o Celta foi gañando presenza no campo contrario.

Méndez probouno nun par de ocasións -na primeira o seu disparo marchouse desviado e o segundo atallouno Ter Stegen- e tamén Bertrán que sumaba outro remate, aínda que este inocente, ás estatísticas do cadro galego.

Nin coa entrada de Arthur e Coutinho logrou o Barça recobrar o control do partido, aínda que Suárez tivo a máis clara de toda a segunda parte para facer o terceiro.

Unha asistencia de Alba, pletórico un día máis, deixaba só ao uruguaio que remataba cruzado rozando o pau esquerdo da portería visitante.

Semedo tivo outra pouco despois, pero o seu atopouse coa manopla de Rubén Branco e, no tempo engadido, Messi, a súa falta de sempre, que esta vez envío por encima da cruceta esquerda da portería viguesa.

O Barcelona ao final non aumentou a conta e o Celta non logrou un gol da honra que fose merecido. Os azulgranas despiden 2018 como 2017: como o mellor equipo de Primeira.

Ficha técnica
2 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piquei, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets (Aleñá, min.86), Arturo Vidal (Arthur, min.62), Rakitic; Dembélé (min.68), Messi e Luís Suárez.
0 - Celta: Rubén Branco; Hugo Mallo, Araujo, David Costas, Mazán; Brais Méndez, Okay (Lobotka, min.14), Jozabed, Boufal (Sisto, min.75); Iago Aspas (Beltrán, min.52) e Maxi Gómez.
Goles: 1-0: Dembéle, min.10. 2-0: Messi, min.45.
Árbitro: Prieto Igrexas (Comité navarro). Non houbo amoestacións.
Incidencias: Partido da decimoséptima xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou ante 78.686 espectadores.