2-2. O Celta segue sen coñecer a vitoria

O conxunto de Mohamed empatou fronte ao Fulham nun novo partido de pretemada

Partido entre el Celta y el Fulham. TWITTER (@RCCelta)
photo_camera Partido entre o Celta e o Fulham. TWITTER (@RCCelta)

O Celta de Vigo pechou a súa xira por terras inglesas cun empate ante o Fulham (2-2), nun partido no que debutou a súa última incorporación, o centrocampista Fran Beltrán, fichado esta semana, previo pago da súa cláusula de rescisión, do Rayo Vallecano.

No penúltimo test da pretempada, o arxentino Antonio Mohamed, que segue sen saborear unha vitoria como técnico celeste, volveu probar a defensa con tres centrais (Araujo, Roncaglia, Cabral) e dous carrileros (Hugo Mallo, Juncá) durante o primeiro tempo.

Tras o descanso, e coa entrada do turco Emre Mor polo central Gustavo Cabral, cambiou de debuxo para xogar cunha liña de catro atrás, dous organizadores (Lobotka, Beltrán) e tres volantes (Aspas, Mor, Pione Sisto), por detrás de Dennis Eckert.

O equipo vigués disputará o vindeiro sábado o seu último amigable antes de recibir ao Espanyol na primeira xornada de Liga

Adiantouse moi pronto o conxunto inglés, cun tanto do internacional serbio Mitrovic, pero a alegría apenas lle durou catro minutos: o alemán Dennis Eckert, un dos canteiráns que Mohamed levou a Inglaterra, estreouse como goleador nesta pretemporada.

Fran Beltrán mostrou escintileos da súa calidade no seu debut co conxunto celeste. Asociouse ben con Lobotka, e demostrou a súa personalidade sobre o campo a pesar da súa mocidade. O ex do Raio está chamado a ser un xogador importante para o técnico arxentino.

Excedido o primeiro cuarto de hora, Mitrovic abriu para Aboubakar Kamara e este sacou un potente disparo desde o vértice da área que se comeu o porteiro Sergio Álvarez.

O Celta rozou o empate cun remate de Hugo Mallo e outro disparo de Iago Aspas, pero foi Cabral quen o logrou ao fío do descanso, logo de cabecear unha falta executada polo internacional español.

A diferenza de en os amigables anteriores, o adestrador do Celta só realizou un cambio no descanso. Emre Mor substituíu a Cabral. O seu equipo variou de debuxo táctico, e gañou protagonismo no centro do campo.

Pione Sisto, logo dunha boa deixada de Eckert, estivo cera de pór por diante ao Celta, pero o seu remate marchouse alto. Respondeu o Fulham, outra vez con Mitrovic, quen tras aguantar a presión de Néstor Araujo sacou un disparo cruzado que se foi rozando o poste.

O Celta dominaba e creaba perigo cada vez que pisaba a área rival. O dianteiro Claudio Beauvue, que acababa de entrar, dispuxo das dúas mellores. Na primeira (min.70), atopouse cunha gran resposta de Fabricia, e Emre Mor, coa portería baleira, rematou alto no rexeite. Catro minutos despois Beauvue, en inmellorable posición, cabeceou desviado un centro de Juncá.

O equipo vigués disputará o vindeiro sábado o seu último amigable antes de recibir ao Espanyol na primeira xornada de Liga. Ata agora asinou tres empates (Córdoba, Braga e Fulham) e unha derrota (Southampton)