6-1. O campión golea ao Sevilla e clasifícase para semifinais

O Barcelona remonta o 2-0 da ida e métese na pelexa pola súa quinta Copa do Rei consecutiva

Jugadores del Barcelona celebran el gol de Messi. ENRIC FONTCUBERTA (EFE)
photo_camera Xogadores do Barcelona celebran o gol de Messi. ENRIC FONTCUBERTA (EFE)

O Barcelona remontou ao Sevilla o 2-0 da ida cunha goleada inapelable no Camp Nou (6-1) e clasificouse para as semifinais da Copa do Rei, un torneo que se adxudicou as últimas catro tempadas e que aspira a gañar por quinta vez consecutiva.

A eliminatoria empezou a decantarse desde o punto de penalti, o que marcou Coutinho aos 13 minutos e o que fallou Banega aos 26. O primeiro foi unha inocente derriba de Promes a Messi, que cedeu a gloria ao brasileiro, consciente de que está a pasar polo seu peor momento como azulgrana e que o gol lle axudaría a rehabilitarse.

O penalti do Sevilla, unha derriba moito máis clara de Piqué a Roque Mesa, acabou cunha sensacional parada de Cillessen, que na xogada anterior había sacado unha man prodixiosa nun remate de tacón de André Silva.

Esas foron as dúas únicas ocasións dos de Pablo Machín en toda a primeira metade, porque o Barça, que saíu con toda a súa artillería, foi o claro dominador do choque desde o asubío inicial.

Con Messi ao mando ás operacións, os azulgranas puxeron cerco á portería do inexperto Juan Soriano quen, aínda que non puido facer nada para evitar o 1-0, foi colaborador necesario no segundo tanto local. Éste chegou pasada a media hora, nun excelente pase en profundidade de Arthur que Rakitic desviou a gol coa punteira sobre a saída en falso da meta sevillano.

Nunha primeira parte xogada a ritmo de vertixe, o Barcelona xa igualara a eliminatoria.

O intermedio non arrefriou aos de Ernesto Valverde que, aos nove minutos da continuación, xa tiñan pé e medio en semifinais.

Coutinho cabeceaba a gol un centro de Luis Suárez e Sergi Roberto remataba de primeiras ao fondo da rede unha sutil asistencia de Messi na xogada seguinte.

Tres minutos despois, o árbitro anulaba a Coutinho o seu terceiro tanto por fóra de xogo.

O Barça xa mandaba por 4-0, pero quería máis e a temeraria ambición local aproveitábaa o Sevilla, que volvía meterse na eliminatoria no min.67, cando Arana, tras un erro de Cillessen na saída do balón, batía dun certeiro trallazo ao porteiro holandés.

Soriano sacáballe un gol cantado a Messi e Machín metía ao Mudo Vázquez e Ben Yeder en busca do segundo. O partido estaba roto e Valverde substituía a Coutinho por Semedo buscando resgardarse un pouco máis atrás.

Pero cando máis parecía estar a cheirar o sangue o Sevilla, cando máis parecía sufrir o Barça, chegaron os goles de Luis Suárez e Messi, na recta final. O campión segue vivo e quere encadear o seu quinto título.

6 - Barcelona: Cilessen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Sergio Busquets, Rakitic (Arturo Vidal, min.76), Arthur (Aleñá, min.90), Messi, Luis Suárez e Coutinho (Semedo, min.81).
1 - Sevilla: Juan Soriano; Sergi Gómez, Kjaer, Carriço, Amadou, Roque Mesa (Vázquez, min.77), Banega (Ben Yeder, min.77), Sarabia, Arana (Bryan, min.84); Promes e André Silva.
Goles: 1-0: Coutinho, min.13 (p.). 2-0: Rakitic, min.31. 3-0: Coutinho, min.53. 4-0: Sergi Roberto, min.54. 4-1: Arana, min.67. 5-1: Luis Suárez, min.89. 6-1: Messi, min.92.
Árbitro: Sánchez Martínez (Comité murciano). Mostrou cartón amarelo a Luis Suárez (min.30), Roque Mesa (min.30), Carriço (min.34) e Sergi Gómez (min.72).
Incidencias: Partido de volta dos cuartos de final da Copa do Rei disputado no Camp Nou ante 58.050 espectadores. Antes do encontro, gardouse un minuto de silencio polo falecemento de Francesc Sampedro, xogador do Barcelona entre 1955 e 1958.