63-83. O Obradoiro mantense en ACB a pesar de perder co Barcelona

O equipo de Moncho Fernández saíu beneficiado da derrota de Gipuzkoa Basket ante o Real Madrid

El Obradoiro celebró la permanencia. LAVANDEIRA JR, EFE
photo_camera O Obradoiro celebrou a permanencia. LAVANDEIRA JR, EFE

O Monbus Obradoiro celebrou a súa permanencia na liga Endesa a pesar de caer ante o Barcelona Lassa (63-83), favorecido pola derrota do Gipuzkoa Basket na súa pista ante o Real Madrid, mentres que os azulgranas recuperan a segunda praza tras a picada do Baskonia en Valencia.

O Obradoiro rozou a perfección no primeiro cuarto. Cun xogo coral e un espectacular acerto desde a liña de tres puntos -seis triplos seguidos- esnaquizou ao Barça, sen solucións en ataque e defensa. Pero a alegría duroulle sete minutos, o que tardou Svetislav Pesic en pedir tempo (20-10).

Ese parón reactivou aos azulgranas, que gañaron en intensidade defensiva e melloraron en ataque. Cun parcial 2-12 entre os últimos minutos do primeiro cuarto e os primeiros do segundo devolveron a igualdade ao electrónico (22-22). O sétimo triplo do Obradoiro, de Obst, permitiulle tomar outra vez o mando, aínda que o Barça, liderado por Hanga, xa non afrouxou (36-35, descanso).

E o terceiro cuarto acabou sendo decisivo para o triunfo azulgrana. O Obradoiro atascouse en ataque e o seu rival meteu a sexta marcha. Moncho Fernández parou o choque (41-46) pero de pouco serviu. Singleton e Tomic dominaban o rebote e Oriola castigou a gran defensa galega con dous triplos desde as esquinas. A vantaxe do Barça alcanzaba os dez puntos.

Tivo un simulacro de reacción o conxunto santiagués no inicio do último cuarto cun 4-0 de saída (52-57), pero o Barça, coñecendo o resultado do Baskonia en Valencia, apertou para sentenciar o choque a falta de cinco minutos, tras un novo triplo de Heurtel (57-68). A partir de aí o Obradoiro, que tamén coñecía o resultado do Gipuzkoa, deixouse ir e a renda alcanzou os vinte puntos ao final (63-83).

Ficha técnica:
63- Monbus Obradoiro: Sabat (15), Vasileiadis (12), Llovet (4), Singler (4) e Brodzianski (12) -equipo titular- David Navarro, Obst (6), Maxime de Zeeuw, Spires (3), Simons (5), Hlinason (2) e Costa.
83- Barcelona Lassa: Pangos (8), Hanga (17), Claver (6), Singleton (7) e Tomic (7) -equipo titular- Ribas (8), Heurtel (15), Pustovyi (6), Oriola (9) e Kuric.
Árbitros: Pérez Pizarro, Serrano e Sánchez Sixto.
Incidencias: Encontro correspondente á última xornada da liga Endesa disputado no Multiusos Fontes do Sar ante 5.316 espectadores.