O ourensán Pablo Rodríguez consolida o liderado da Copa do Mundo sub-23

O ciclista, do equipo MMR Bikes, chegaba á penúltima proba en Windham, Nova York, xa no primeiro posto do xeneral. Moi regular toda a carreira, mantívose entre o cuarto e terceiro posto, no que finalmente chegou á meta, a 1.13 do vencedor

Pablo Rodríguez consolidouse no primeiro posto do xeneral de Copa do Mundo de Bicicleta de Montaña, en categoría sub-23, que este domingo celebrou a súa penúltima proba en Windham, no estado norteamericano de Nova York.

O corredor galego, do equipo MMR Bikes, chegaba á proba xa no primeiro posto do xeneral e co suízo Lars Forster como principal rival.

Pero un ciclista que se mantivo en segundo plano na Copa do Mundo, o francés Titiouan Carod, demostrou o seu potencial e agora é quen máis discute a vitoria xeral ao español.

Esta xornada a proba gañouna outro francés, Victor Korerzky, que se mantivo na cabeza xunto ao seu compañeiro toda a proba, pero ao final tivo máis forza e gañou con corenta segundos de renda sobre Carod.

Rodríguez, pola súa banda, foi moi regular toda a carreira, no cuarto e terceiro posto, no que finalmente chegou á meta, a 1.13 do vencedor. Con eses resultados, mantén o liderado da Copa do Mundo, que concluirá o penúltimo fin de semana deste mes en Italia, con 310 puntos, mentres que Carod é segundo con 292 e Foster -que hoxe foi duodécimo- terceiro con 258.

O corredor ourensán ten 18 puntos de renda, o que lle obriga a gañar a carreira italiana ou que non o faga o seu rival francés, xa que o primeiro clasificado suma vinte puntos máis que o segundo.

O resto dos primeiros postos distáncianse do seguinte en dez puntos, co que se non gañan ningún dos dous primeiros, a vitoria estaría máis preto de Rodríguez, que ás súas 22 anos está preto de lograr un triunfo que se escapa aos corredores españois desde hai décadas.