Show Alcácer: hat-trick desde o banco para manter líder ao Dortmund

O dianteiro valenciano leva xa seis goles na Bundesliga... ¡en tan só 81 minutos xogados!

Paco Alcácer celebra uno de sus tres goles al Augsburgo. FRIEDEMANN VOGEL (EFE)
photo_camera Paco Alcácer celebra un dos seus tres goles ao Augsburgo. FRIEDEMANN VOGEL (EFE)

O Borussia Dortmund encomendouse este sábado a un Paco Alcácer en modo imparable para manter o liderado cunha vitoria por 4-3 ante o Augsburgo na que o español, que entrou ao campo no minuto 60, marcou tres dos goles do equipo.

O primeiro chegou co primeiro contacto de pelota, no minuto 62, ao definir dentro da área a centro do inglés Jadon Sancho logrando o empate parcial a un gol.

O segundo, que volveu a empata o partido (2-2) tras un novo gol do Augsburgo, marcouno no minuto 80 cun remate ao primeiro poste tras un pase á área nun lanzamento de falta do portugués Raphael Guerreiro.

Finalmente, na última xogada do partido, cando o Augsburgo lograra empatar o momentáneo 3-2 de Mario Götze, Paco Alcácer, que hai dous días foi convocado por Luís Enrique para volver á selección española, logrou de falta directa o da vitoria para o Dortmund cun remate que superou a barreira contraria, no minuto 95.

O estado de forma do dianteiro valenciano é espectacular e a súa media goleadora, de tolos. E é que o dianteiro leva xa 6 goles na Bundesliga en tan só 81 minutos –¡un gol cada 13 minutos e medio!–, aos que hai que engadir un novo tanto en Champions League no único partido que xogou esta tempada na máxima competición europea, ante o Mónaco.