74-63. O Unicaja reacciona a tempo ante o Obradoiro

O conxunto santiagués foi por diante 31 minutos

Obst entra a canasta entre Waczynski y Milosavljevic. ÁLVARO CABRERA, EFE
photo_camera Obst entra a canastra entre Waczynski e Milosavljevic. ÁLVARO CABRERA, EFE

O Unicaja reaccionou a tempo e, nun gran último cuarto, logrou un triunfo por 74-63 ante un combativo Monbus Obradoiro, que foi por diante no marcador durante 31 minutos.

O equipo malagueño, cunha boa actitude defensiva, sorprendeu no inicio ao conxunto galego, totalmente fóra do partido (10-0, minuto 4).

O Monbus Obradoiro, atenazado, tardou cinco minutos en anotar a súa primeira canastra, pero a partir dese momento o equipo dirixido por Moncho Fernández cambiou radicalmente e, cunha defensa dura, asinou un parcial de 0-14 e púxose por diante (10-14, m.9).

O traballo dos seus dous estadounidenses, o á-pivote Kyle Singler e o aleiro Ben Simons, anulou os pivotes do Unicaja, o francés Mathias Lessort e o xeorxiano Giorgio Shermadini.

O Monbus Obradoiro, con escasas fisuras, mantivo o control do partido e co seu defensa puxo en dificultades ao Unicaja, espeso e con moitos erros, sobre todo en ataque, e con nulo poder de reacción.

Simons martilleou o aro do Unicaja con dúas triplas consecutivas e cortou calquera indicio de reacción local (28-34, minuto 20).

Un Singler estelar, con 16 puntos, liderou o conxunto galego (38-48, minuto 28). Foi a máxima vantaxe dun Obradoiro case perfecto, pero empezaron a faltarlle as forzas e permitiu ao Unicaja entrar no partido cun parcial de 9-0 con dúas triplas do escolta finlandés Sasu Salin e do á-pivote Carlos Suárez (47-48, minuto 30).

O Obradoiro desinflouse, o técnico Moncho Fernández foi expulsado por unha segunda técnica e o Unicaja aproveitou o baixón físico do rival para gañar o partido. Fíxoo desde a liña de tiros libres con Suárez infalible (74-63).

Ficha técnica:
74 - Unicaja (12+16+19+27): Roberts (13), Salin (11), Milosavljevic (10), Wiltjer (2), Lessort (6) -cinco inicial- Díez (-), Shermadini (4), Waczynski (7), Suárez (19) e Muñoz (2).
63 - Monbus Obradoiro (14+20+14+15): Sàbat (3), Obst (2), Brodzlansky (13), Llovet (-), Singler (18) -cinco inicial-, Simons (17), De Zeeuw (2), Spires (2), Navarro (2), Hilnason (1) e Pozas (3).
Árbitros: Aliaga, Manuel e Oliveirais. Expulsaron o técnico do Obradoiro Moncho Fernández por dobre técnica no minuto 37.
Incidencias: Partido da vixésima cuarta xornada da liga Endesa disputado no Palacio dos Deportes José María Martín Carpena ante 7.250 espectadores.