0-1. Lemar inclina para o Atlético un partido igualado

O Eibar non tivo fortuna ante Oblak e acabou pagando os seus erros

Lemar y Koke. EFE
photo_camera Lemar e Koke. EFE

O Atlético logrou unha sufrida vitoria en Ipurua, mercé a un gol de Lemar nun partido no que os de Simeone tiveron que deixarse a pel para bater ao cérbero serbio Dmitrovic, quen evitou ata o tramo final o gol en contra dun Eibar que deu a cara en todo momento, pero que non tivo fortuna no último remate.

O partido arrincou de forma trepidante, cunha ocasión de Marc Cardona, cuxo disparo antes de cumprirse o primeiro medio minuto de xogo marchouse fose por pouco, o que demostraba a claridade de ideas e intensidade dos locais.

O Eibar apertaba e empuxaba nos primeiros minutos ante un equipo de Simeone, que non contou coa súa estrela, o francés Antoine Griezmann, que cumpría ciclo de amoestacións.

Angel Correa tivo unha clarísima ocasión no minuto 7, tras gañar a costas á defensa armeira, pero Dmitrovic fíxose grande no un contra un para evitar o que xa se cantaba como o 0-1 no banco colchoneiro.

Tras a ocasión, o Atlético tivo uns minutos de dominio ante un Eibar que parecía volverse impotente en ataque ante a moi ben plantada defensa visitante, que non daba opción ao xogo por bandas tan característico dos de Ipurua.

A intensidade e a presión de ambos os conxuntos levou a uns minutos de moita loita no centro do campo e pouco xogo vistoso, aínda que deixábase ver a idea dos dous equipos de tratar de desgastar as forzas do rival.

Nesa situación, o Atlético parecía estar máis cómodo, e o seu maior calidade individual facíalle ser capaz de meter algúns bos balóns entre liñas, aínda que sen demasiados problemas para Dmitrovic.

En calquera caso, cumprida a primeira media hora, o choque seguía sen un dominador claro e con poucas ocasións de gol.

Así se chegou ao descanso, coas forzas igualadas e as espadas en todo o alto.

Dmitrovic volveu erixirse en protagonista ao sacar unha man imposible a remate de cabeza de Godín para evitar o tanto

Na continuación, o Eibar tivo a primeira ocasión como consecuencia dun remate de cabeza de Enrich a centro de Joan Jordán, o que evidenciaba que os armeiros, como neles é costume, non se conformaban coa igualada inicial, a pesar de que quen máis necesitaba os puntos era o Atlético.

Morata respondeu aos poucos minutos, pero o seu disparo cruzado marchouse por pouco xunto ao pau esquerdo da portería de Dmitrovic.

Co paso dos minutos, parecía que a intensidade da primeira parte empezaba a facer madeixa en ambos os equipos, polo que empezábanse a abrir algúns espazos que non existían no primeiro acto.

O Atlético quixo dar un arreón ao partido con cambios e sabedor do que se xogaba en Ipurua, aínda que certo é que os armeiros tampouco concedían ocasións claras aos de Simeone.

O mellor do encontro era a emoción, porque seguía moi aberto co empate e con opcións para ambos os equipos, aínda que as forzas seguían tan parellas que era difícil prognosticar o que podería ocorrer nos seguintes minutos.

Simeone foi a por todas sacando a Arias do campo para que entrase Kalinic, e a punto estivo de custarlle moi caro na primeira xogada, na que Enrich puido adiantar ao Eibar cun remate na área pequena.

As forzas volveron igualarse, como en case todo o partido, cando se chegaba aos últimos dez minutos de partido en Ipurua.

Dmitrovic volveu erixirse en protagonista ao sacar unha man imposible a remate de cabeza de Godín para evitar o tanto que, tras o visto, podería dar a vitoria aos colchoneiros.

Iso si, Kike García tivo a réplica cun croque que se marchou por pouco, evidenciando unha vez máis que o partido estaba moi aberto ata o final.

Tan aberto estaba, que Lemar adiantou aos seus no minuto 85, tras unha gran contra do Atlético na que non perdoou, cando o choque parecía abocado ao empate a cero.

FICHA TÉCNICA:
0 - Eibar: Dmitrovic; De Blasis, Sergio, Oliveira, Cote; Orellana (Pedro León, min. 76), Escalante, Jordán, Cucurella; Cardona (Kike García, min. 62), Enrich (Charles, min. 81).
1 - Atlético de Madrid: Oblak; Arias (Kalinic, min. 68), Godín, Giménez, Saúl; Koke, Rodrigo, Thomas, Vitolo (Filipe Luís, min. 60); Correa (Lemar, min. 55), Morata.
Gol: 0-1, Lemar, min. 85
Árbitro: Alberola Vermellas, colexio castelán manchego. Amoestou polos locais a Jordán, Cote, Enrich, e polos visitantes a Morata
Incidencias: Partido da trixésima terceira xornada de Laliga Santander, disputado en Ipurua ante 4750 espectadores.