1-2. O Deportivo aproveita o seu acerto inicial ante un Sporting sen ideas

Álex Bergantiños e Christian Santos marcaron para os coruñeses

Bergantiños y Edu Expósito. TWITTER DEPORTIVO
photo_camera Bergantiños e Edu Expósito. TWITTER DEPORTIVO

O Deportivo da Coruña levou os tres puntos do Molinón (1-2) grazas a que soubo rendibilizar o seu acerto inicial, ante un Sporting que loitou pero estivo carente de ideas e volve afastarse das posicións de promoción.

José Alberto sorprendeu coa presenza de Sousa no centro do campo en lugar de Robin Lod, co que estivo a ensaiar ao longo da semana, aínda que ao final decantouse por un home máis defensivo para reforzar a parcela central.

O partido presentábase tenso pola importancia dos puntos en xogo e porque as relacións entre as dúas afeccións non son precisamente cordiais, e a tensión trasladouse pronto ao terreo de xogo con varios rozamentos entre os xogadores.

O Deportivo tardou apenas seis minutos en adiantarse no marcador nun córner no que a defensa branquivermella non estivo atenta ás marcaxes e permitiu o remate de cabeza de Bergantiños, un xogador que non se caracteriza precisamente pola súa altura e que non celebrou o gol en recoñecemento á tempada que defendeu a camiseta do Sporting.

Tardou pouco o equipo xixonés en lograr a igualada. Fíxoo no minuto 11 tras un pase en profundidade de Hernán Santana sobre Djurdjevic, que controlou o balón e rematou de media volea.

O primeiro cuarto de hora foi vibrante, porque o Deportivo volveuse a adiantar no marcador no minuto 14 tras un dobre erro de Peybernes. O Autor do gol foi Christian Santos, que bateu a Mariño cun gran disparo.

O Deportivo logrou bloquear a saída de balón do Sporting situando bastante adiantados a Borja Valle, Christian Santos e Fede Cartabia, que sen esforzarse moito non deixaban que os branquivermellos sacasen o balón controlado desde atrás como adoitan facer.

Carmona, polos locais, e Christian Santos, polos visitantes, dispuxeron de sendas ocasións, pero os seus disparos saíron desviados, o mesmo que un remate de Babin á saída dun córner.

O Sporting saíu moito máis centrado na segunda parte e encerrou ao Deportivo, que comezou a sufrir, cun Djurdjevic presente en todas as accións de ataque locais.

O Sporting desperdiciou varias accións a balón parado e Cristian Salvador unha gran ocasión na que penetrou na área e, tras desfacerse dun defensor, xutou moi mal cando se atopaba nunha inmellorable posición.

Nas filas locais, xogadores como Carmona ou Álvaro Jiménez non tiveron a súa tarde e iso notouno o Sporting, que a medida que pasaron os minutos perderon fol, mentres que o Deportivo deu un paso adiante e achegouse á portería de Mariño.

Os últimos minutos foron dun querer e non poder por parte do Sporting.

Ficha técnica:
1 - Sporting: Mariño, Geraldes, Peybernes, Babin, Canella, Cristian Salvador, Carmona (Blackman m, 67), Hernán Santan, Sousa (Robin Lod m, 61), Álvaro Jiménez (Traver m, 73) e Djurdjevic.
2 - Deportivo: Dani Giménez, David Simón, Domingos, Marí, Cabalo, Bergantiños, Cartabia (Carlos Fernández m, 65), Vicente, Edu Expósito (Didier Moreno m, 60), Borja Vale e Christian Santos (Quique m, 74)
Goles: 0-1, m.6: Bergantiños. 1-1, m.11: Djurdjevic. 1-2, m.14: Christian Santos.
Árbitro: Pulido Santana. Mostrou cartón amarelo a Dani Giménez (m.19), Cristian Salvador (m.25), Domingos (m.53), Vicente (m.79) e Carlos Fernández (m.89).
Incidencias: Partido da vixésima terceira xornada disputado no Molinón ante 20.740 espectadores, con presenza de ao redor de 1.500 seguidores do Deportivo.