1-2. Un intenso Celta supera a un pouco efectivo Levante

Os vigueses sumaron outros tres puntos no Ciutat de València, onde aínda non perderon en Primeira División

Morales y Pione Sisto, dos protagonistas del partido. MIGUEL ÁNGEL POLO (EFE)
photo_camera Morales e Pione Sisto, dous protagonistas do partido. MIGUEL ÁNGEL POLO (EFE)

O Celta levou con xustiza os tres puntos en xogo (1-2) ante o Levante para seguir co gran refacho do equipo galego no Ciutat de València onde non perdeu en Primeira División, nesta ocasión tras un efectivo e serio partido ante un rival que tivo as súas opcións pero nolas aproveitou.

Foi a primeira derrota de Paco López co Levante en casa desde que se fixese cargo do equipo no ultimo terzo da pasada Liga no que gañou todo os partidos en casa para asinar un sobresaliente recta final de campaña

Dous goles no primeiro tempo deixaron o partido encarrilado ao Celta ante un Levante que buscou os tres puntos pero careceu de efectividade e acerto ante a meta de Sergio Álvarez.

Os dous equipos saíron con forza e en busca do gol, cun Celta incisivo que avisaba nos primeiros minutos con dúas ocasións temperás ás que respondeu o Levante con rapidez por mediación de Morais.

Tras un intenso intercambio de golpe lograría adiantarse o Celta por mediación de Pione Sisto tras unha xogada pola banda esquerda, na que tras un cambio de ritmo a Morales chegou á liña de fondo e sen apenas ángulo bateu pola escuadra a Oier cun gran gol.

O tanto rival espoleó ao Levante, que non se puido nervioso co gol vigués pero aínda que o intentaba con orde atopábase cun Celta ben situado no campo. Ademais, o equipo de Antonio Mohamed aproveitaba calquera oportunidade para plantarse na área dos valencianos con perigo.

Conforme pasaba o tempo o equipo de Paco López incrementou o seu asedio en busca do gol e intentouno todo para empatar na primeira parte con xogadas trenzadas, contragolpes ou disparos desde fóra da área pero sen acertar.

Precisamente dun erro en ataque do Levante naceu unha contra do Celta para marcar o segundo gol no minuto 35. De novo con Pione Sisto de protagonista, aínda que nesta ocasión tras marcharse de tres defensas do Levante meteu un pase por alto á oco da área do Levante para que Maxi Gómez batese de novo a meta local.

O Levante seguiu intentándoo ata o descanso aínda que sen a mesma claridade que antes, xa que aínda que era o dominador do xogo as súas ocasións non eran claras.

Tras desaproveitar os locais varias ocasións na primeira parte, aos poucos segundos de renovarse o choque, Roger Martí corroborou que non era o día do Levante en ataque tras un pase ao primeiro toque de Morales que desaproveitou ao enviar por encima da portería cando o tiña todo a favor.

Co Celta atrincheirado no seu campo en busca e algunha contra, o Levante envorcouse na área do equipo visitante e aínda que gozaba de ocasións os seus tímidos disparos apenas supuñan perigo serio para Sergio.

Levar o peso do partido supúxolle ao Levante que a vinte minutos do final empezásenlle a fraquear as pernas, o que fixo crecerse ao Celta sen descoidar a súa retagarda e logrou estrelar o balón no pau en dúas ocasións en menos dun minuto por mediación de Sisto primeiro e Maxi despois.

Ademais, o Levante atopouse cun gran Sergio, que desbaratou un duro disparo de Roger Martí desde fóra da área cun gran despexe.

Pero o Levante meteuse no partido grazas a strong <>un gol de penalti de Morales tras unha derriba de Sergio sobre Dwamena, aínda que todos os esforzos locais na recta final por polo menos sumar un punto foron inútiles ante un férreo Celta.

1 - Levante: Oier, Coke, Robert Pier, Postigo, Toño García, Jason (Dwamena, m.59), Doukouré (Prcic, m.46), Campaña, Morales, Bardhi (Rochina, m.71) e Roger.
2 - Celta: Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Roncaglia, Araujo, Cabral, Júnior Alonso, Lobotka, Beltrán, Iago Aspas (Boufal, m.67), Maxi Gómez (Dennis Eckert, m.90) e Pione Sisto (Okay, m.82).
Goles: 0-1, m.10: Pione Sisto. 0-2, m.34: Maxi Gómez. 1-2. m.78: Morales, de penalti.
Árbitro: Hernández Hernández (Comité canario). Mostrou cartón amarelo á locais Campaña e Rober Pier e aos visitantes Hugo Mallo e Sergio Álvarez.
Incidencias: partido da segunda xornada de LaLiga Santander disputado no estadio Ciutat de València ante 21.122 espectadores.