2-0. Aleñá estréase co Barcelona no mellor día de Dembélé

Aleñá y Messi celebran el segundo tanto blaugrana. QUIQUE GARCÍA (EFE)
photo_camera Aleñá e Messi celebran o segundo tanto blaugrana. QUIQUE GARCÍA (EFE)

No mellor partido como barcelonista de Ousmane Dembélé, o Barcelona resolveu con problemas o seu enfrontamento ante o Vilarreal (2-0), con goles de Gerard Piqué e de Carles Aleñá, que deste xeito estreou a súa conta co primeiro equipo azulgrana.

Non foi un partido fácil para o conxunto catalán, que necesitaba gañar despois de que nos dous partidos anteriores (Betis e Atlético de Madrid) os de Ernesto Valverde só sumasen un dos seis puntos en xogo.

E custoulle moito ao Barça. Non é un segredo que lle falta velocidade de balón, pero tamén confianza no seu xogo. Os rivais, con moi pouco, chegan sobre a meta de Ter Stegen e a fluidez xa non é o aceno de identidade dos azulgranas.

Co mesmo once que gañou hai uns días en Eindhoven sen ofrecer boas sensacións, Valverde repetiu guión. O seu equipo estivo un pouco máis sólido atrás, pero con moitos problemas na creación.

Non concedeu moito en defensa, pero se Gerard Moreno acertase na única ocasión que tivo (min.13), os amarelos adiantáronse no marcador, pero o remate do dianteiro catalán, logo de aproveitar as dúbidas de Lenglet e de Ter Stegen, deu nun pau da meta local.

A sorte dos locais este domingo foi Ousmane Dembélé, que leu moi ben o partido. Sen opcións de xogar pola esquerda, onde a dupla Alba-Coutinho tivo moitos problemas para superar a Mario Gaspar e ao rapidísimo Samuel Chukwueze, que lle deu aire en defensa e en ataque ao equipo de Javi Calleja.

Con Leo Messi de falso nove, Dembélé viu que pola dereita, coa axuda de Semedo, podía chegar o desequilibrio e chegou. No primeiro tempo, á marxe do francés, volveu lucir Leo Messi, que tivo un par de accións, sobre todo unha no minuto 39 que puido ampliar a vantaxe no marcador.

No último cuarto de hora, os azulgranas estiveron mellor. Dembélé, logo dunha gran xogada colectiva, puido inaugurar o marcador, pero un defensa sacou o balón na área pequena.

Na seguinte acción, con todo, un centro moi tenso do francés foi rematado por Gerard Piqué para adiantar ao seu equipo (min. 36). Ao Barça faltáballe sumar efectivos ao seu xogo, Coutinho estivo moi intermitente, Arturo Vidal mellor na presión que na chegada e Busquets e Rakitic non lle deron a velocidade de balón para desestabilizar o xogo posicional do Vilarreal.

Os amarelos, mentres tanto, confiárono todo a accións de desborde de Chukweueze, algunha aproximación de Pedraza e de Fornals pola esquerda e á loita de Gerard Moreno.

Visto que o Barça non estaba fino, o Vilarreal decidiu adiantar as súas liñas uns cantos metros e os de Javi Calleja tiveron o control da situación no primeiro cuarto de hora do segundo tempo, aínda que sen ocasións claras e deixando máis espazos atrás.

Bacca entrou por Trigueros e Aleñá por Arturo Vidal, un cambio que non gustou á bancada, pero o escenario non cambiou. O Vilarreal non chegaba e o Barça, tampouco.

E a dez minutos para a conclusión, os dous técnicos buscaron pernas frescas en ataque, con Toko Ekambi e Malcom por Gerard Moreno e Coutinho, respectivamente, e saíu gañando o Barça, que tivo máis o balón e busco o desequilibrio de Dembélé, que foi o único que ofrecía solucións á ofensiva azulgrana.

Pero ao final, quen decidiu foi Messi, en practicamente a única acción de mérito que fixo no segundo tempo. O arxentino deulle un pase marabilloso a Carles Aleñá e o canteirán elixiu o mellor momento para marcar o seu primeiro gol en Liga co primeiro equipo e matar o partido logo de bater a Asenjo cun toque sutil no minuto 87.

Ficha técnica:
2 - Barcelona: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Busquets, Rakitic, Arturo Vidal (Aleñá, min. 71); Dembélé, Messi e Coutinho (Malcom, min.80).
0 - Vilarreal: Asenjo, Mario, Álvaro, Víctor Ruiz, Pedraza; Cáseres, Trigueros (Bacca, min. 67); Cazorla (Raba, min.87), Fornals, Chukweueze e Gerard Moreno (Toko Ekambi, min.79).
Goles: 1-0, min. 36: Piqué. 2-0, min. 87: Aleñá.
Árbitro: Munuera Montero (Comité Andaluz). Mostrou cartón amarelo a Víctor Ruiz (min. 11), Lenglet (min. 18), Álvaro (min. 26), Alba (min. 70), Fornals (min. 90) e Pedraza (min. 91).
Incidencias: 73.003 espectadores en partido da décimo cuarta xornada de LaLiga Santander disputado no Camp Nou. Os xogadores do Barça saíron ao terreo cunha camiseta e a lenda "Muita forza Rafinha" (Moita forza Rafinha). Partido 400 de Ernesto Valverde como técnico de Primeira División.