2-0. O Barça tamén sabe gañar sen Messi

Os de Valverde asinaron un convincente partido ante o Inter e selaron a vitoria con dous tantos de Rafinha e Alba

Jordi Alba celebra su gol. ENRIC FONTCUBERTA (EFE)
photo_camera Jordi Alba celebra o seu gol. ENRIC FONTCUBERTA (EFE)

Sen Leo Messi, o Barcelona demostrou que ten moitas armas para sacar os partidos adiante e cun xogo coral e os goles de Rafinha e Alba, un en cada tempo, bateu ao Inter de Milan (2-0) para sumar a terceira vitoria consecutiva na Champions e situarse cun pé e medio na seguinte rolda.

Os de Ernesto Valverde, salvo os dez primeiros minutos do segundo tempo, asinaron un convincente exercicio, baseado na solidez, a solidariedade e unha asfixiante presión que nunca puido superar o equipo de Spalletti.

Se os espectadores do Camp Nou encheron practicamente as bancadas coa expectación de que versión do Barça verían sen a principal, moi pronto respiraron tranquilos.

Sen Messi, comodamente instalado este mércores na bancada xunto co seu fillo Thiago, a versión B do Barça ofreceu apuntamentos interesantes como se viu desde o inicio.

A primeira parte dos de Valverde foi de manual. Como ninguén pode facer de Messi, o técnico pensou no perfil de Rafinha, un mediocampista con chegada en segunda liña, e o Barça asinou un fútbol armonioso, con moito control, con toque e que non deu apenas opcións ao rival.

Os de Spalletti non xeraban, porque non tiñan o balón e iso que o adestrador na véspera advertiu que esa era o único xeito para ter opcións de sorprender ao Barça no Camp Nou e sen Leo Messi.

Ata a liña máis débil neste inicio de campaña, a parella de centrais, estivo a gran nivel. Gerard Piqué sacou moi ben o balón desde atrás e controlou ben a Mauro Icardi, mentres que Lenglet foi o que tivo a primeira gran ocasión do Barça nun remate de cabeza no minuto 18.

Dous minutos antes, Icardi tivo a única ocasión dos neroazzurri nunha xogada pola dereita de Perisic, dos poucos que podían desbordar en ataque, pero co paso dos minutos, o Inter, que empezara presionando moi arriba a saída do balón do Barça, veu cada vez máis atrás.

O Barcelona sumou este mércores a terceira vitoria consecutiva na Champions e situouse cun pé e medio na seguinte rolda.

Coas proxeccións polas bandas de Alba e de Sergi Roberto, o Barça ameazaba; e co xogo do seu tridente de centrocampistas (Busquets, Arthur, Rakitic) os de Valverde atafegaban a un rival que, aínda que non concedía moitas ocasións de gol, tampouco pisaba campo contrario.

Na dianteira, Coutinho tiraba diagonais desde a esquerda; Luis Suárez abría a defensa contraria e Rafinha sempre deu o que lle pediu o adestrador: traballo e chegadas desde a segunda liña.

Precisamente Rafinha foi o protagonista das accións de maior perigo. Rematou frouxo no 20, non acertou logo dunha gran combinación con Alba e Luis Suárez no 28, pero non fallou á terceira.

Iniciou unha condución no 32, cedeu o balón sobre Suárez convertido en interior dereito e o centro perfecto do uruguaio rematouno sen deixala botar Rafinha para o 1-0.

Ata o final do primeiro tempo, só Veciño, que cazou un despexe de Lenglet intentouno ante a meta de Ter Stegen (38), pero máis cerca do gol estivo Coutinho que, no último minuto, tivo o 2-0 nun lanzamento de falta que rebotó en Miranda.

Con todo o Inter saíu con outra idea do vestiario. Con Politano por Candreva, Spalletti deulle máis presencia á banda dereita interista, os italianos presionaron con máis criterio e o Barça pasouno mal.

Nos primeiros dez minutos, os lombardos deron un paso cara a adiante e tiveron un par de boas chegadas. Ter Stegen tivo que salvar un envelenado centro-chute de Politano e o mesmo xogador non aproveitou un erro de Arthur no minuto 51.

Pero ata aquí chegoulle o gas ao Inter, porque o Barça retomou o fío do partido a partir de entón e xa non o deixou ir. Suárez, logo de superar a Miranda, puxo a proba a Handanovic (min.59) e Lenglet non aproveitou un agasallo en forma de rexeite de Asamoah no 61.

Máis clara aínda foi a ocasión tras un maxistral contraataque iniciado por Arthur, continuado por Luis Suárez e que finalizou cun remate ao pau de Coutinho no 71.

Xa sen Rafinha, substituído por Semedo no 72, nin Arthur -entrou por el Arturo Vidal-, o Barça refixo o seu centro do campo buscando máis presión e xa non sufriu máis, ao contrario penalizoulle a súa falta de acerto ante Handanovic ata que Jordi Alba, no minuto 83, rematou cruzado para decidir o partido (2-0).

Ao final o Camp Nou acabou coreando a Leo Messi e espera con confianza o próximo encontro: o do próximo domingo ante o Real Madrid, un dos días máis grandes da tempada.

FICHA TÉCNICA:
2 - FC Barcelona: Ter Stegen; Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Jordi Alba; Rakitic, Sergio Busquets, Arthur (Arturo Vidal, min.77); Rafinha (Semedo, min.72), Luis Suárez e Coutinho (Munir, min.88).
0 - Inter de Milán: Handanovic; d'Ambrosio, Skriniar, Miranda, Asamoah; Brozovic, Veciño; Candreva (Politano, min.46), Perisic (Keita Balde, min.77), Borja Valero (Lautaro Martínez, min.63); e Icardi.
Goles: 1-0, min.32: Rafinha. 2-0, min.83: Jordi Alba.
Árbitro: Ovidiu Hategan (RUM). Mostrou cartolina amarela a Luis Suárez (min.62), Brozovic (min.73), Skriniar (min.74) e a Lautaro Martínez (min.85).
Incidencias: 86.290 espectadores asistiron ao encontro no Camp Nou, correspondente á terceira xornada, grupo B. No palco, entre outros, atopábanse o presidente do Parlament de Cataluña, Roger Torrent; e o vicepresidente do COI, Juan Antonio Samaranch.