2-1. O Celta inténtao pero non pode co Sevilla

Los celestes se quedaron con 10 tras la expulsión de Néstor Araujo

El Sevilla celebra el gol de Ben Yedder. JULIO MUÑOZ (EFE)
photo_camera O Sevilla celebra o gol de Ben Yedder. XULLO MUÑOZ (EFE)

O Sevilla aperta a loita polo liderado en LaLiga Santander grazas aos dezaseis puntos que suma logo de imporse por 2-1 ao Celta, que saíu con ganas de reencontrarse co triunfo pero que tivo o inconveniente da expulsión do mexicano Néstor Araujo no minuto 58.

Os hispalenses abriron o marcador na primeira parte cando non fixera moitos máis méritos que o rival e na segunda redondeárono cun segundo, aínda que o Celta non se rendeu a pesar de xogar con dez e co 2-1 incluso pensaron en recuperar un punto.

Iniciouse o partido con resultados significativos nesta oitava xornada, na que o Atlético de Madrid gañara ao Betis (1-0) e o Real Madrid perdido no campo do Alavés (1-0), co que o Sevilla podería asaltar a primeira praza do campionato se gañaba e á espera do que fixese despois o Barcelona no estadio Mestalla ante a Valencia.

O Celta, pola súa banda, tamén podía dar un salto importante e asentarse na zona de postos europeos a pesar de que levaba unha xeira de resultados non demasiado positivos, como o último empate en Vigo ante o Xetafe (1-1).

De entrada, o adestrador sevillista, Pablo Machín, volveu dispor do once que tan bos resultados lle deu nas pasadas semanas e que deixou de utilizar ata cinco futbolistas tras o tropezón europeo do pasado xoves en Rusia ante o Krasnodar (2-1).

Os galegos non se quixeron engurrar ante iso e o seu adestrador, o arxentino Antonio Mohamed, puxo a un equipo ofensivo cos seus dous goleadores, Iago Aspas e o uruguaio Maxi Gómez, escudados polo danés Pione Sisto.

O Sevilla intentou ser o dominador do choque en busca das súas dúas puntas, o portugués André Silva e o francés Wissam Ben Yedder, pero foi o céltico Pione Sisto o que fixo intervir por primeira vez con acerto á meta checo Tomas Vaclik e despois outro compañeiro, o central arxentino Gustavo Cabral, mandou alto un balón claro.

Dous sustos para un conxunto andaluz lento nas súas accións e que non atopou liñas de pase para sorprender ao galego, que si se cercou dominador no centro do campo e sen problemas na súa área.

A pesar diso, un preciso centro desde a dereita de Jesús Navas ao centro da área foi cabeceado con potencia por Pablo Sarabia ao fondo da portería no primeiro remate local entre os tres paus (min.39), o que lle valeu para irse ao descanso en vantaxe.

O Celta, que saíu na segunda parte con Dennis Eckert en lugar de Pione Sisto, buscou máis intensidade no ataque, pero foi Ben Yedder o que estivo moi preto de pór pronto o 2-0, aínda que mandou o balón alto.

Os visitantes sufriron unha cadea de adversidades seguidas cando o defensa mexicano Néstor Araujo viu en dous minutos dous cartóns amarelos e deixou aos seus con dez aos 58 minutos e tres despois Ben Yedder si meteu o segundo, non sen antes de que o colexiado asturiano Pablo González Fortes consultase o VAR por posible fóra de xogo previo de Sarabia.

O Celta, a pesar da súa inferioridade, apertou moito para reducir as diferenzas no marcador, mentres que o Sevilla, á contra, perdoou o pór o terceiro, e nese pulso o francomarroquí Sofiane Boufal puxo un brillante 2-1 no 85 que abriu en partido na súa recta final pero sen que xa cambiase o resultado máis.

FICHA TÉCNICA:
2 - Sevilla: Vaclik; Jesús Navas, Carriço, Kjaer, Sergi Gómez, Aranal; Sarabia, Éver Banega (Roque Mesa, m.91), Franco Vázquez; Ben Yedder (Quincy Promes, m.78) e André Silva.
1 - Celta: Sergio Álvarez; Hugo Mallo, Roncaglia, Cabral, Araujo, Juncá (Junior Alonso, m.82); Beltrán, Lobotka; Pione Sisto (Eckert, m.46), Iago Aspas (Boufal, m.69) e Maxi Gómez.
Goles: 1-0, M.39: Sarabia. 2-0, M.61: Ben Yedder. 2-1, M.85: Boufal
Árbitro: Pablo González Fortes (Comité Asturiano). Expulsou por dous cartóns amarelos ao céltico Araujo (m.56 e 58). Ademais, tamén amoestou aos locais Éver Banega (M.17), Carriço (m.56) e Arana (m.88) e aos visitantes Roncaglia (m.52) e Cabral (m.91).
Incidencias: Partido da oitava xornada de LaLiga Santander, disputado no estadio Ramón Sánchez Pizjuán ante 38.068 espectadores. Antes do encontro gardouse un minuto de silencio en memoria do que fose xogador do Sevilla Antonio Valero, quen faleceu esta semana aos 86 anos. Por ese motivo os futbolistas sevillistas luciron brazalete negro.