2-1. A selección galega queda eliminada da Copa das Rexións UEFA

Galicia necesitaba marcar cinco goles a Estremadura para pasar de rolda, logo de perder ante os valencianos por 3-0
photo_camera Partido entre la selección gallega y la selección extrema en la Copa Regiones UEFA

Galicia non logrou a remontada e queda fóra da X Copa Rexións UEFA. A selección estremeña conseguir este domingo, por primeira vez, pasar á seguinte rolda tras imporse 2-1 a Galicia no torneo que desde o pasado venres se celebrou na localidade pacense de Almendralejo con participación tamén da selección valenciana.

Esta competición dispútase a nivel nacional e internacional e está reservada a xogadores afeccionados, é dicir aos que en España compiten nos distintos grupos de Terceira División.

O equipo estremeño contou por vitorias os seus dous partidos, xa que tamén venceu 2-1 a Valencia o venres, con goles de Jorge Caballero e Maestre.

Aos estremeños bastáballes o empate despois de que este sábado, os galegos perdesen 3-0 co combinado valenciano.

O 1-0 que abriu o marcador chegou pasado o primeiro cuarto de hora, cando Folleco rematou de cabeza un longo saque de banda de Piñeiro. O bo traballo dos locais obtivo a súa recompensa e Estremadura conseguiu o 2-0 mediado o segundo período, cun tanto de Juanito Da Cruz tras unha galopada por banda esquerda.

Galicia encargouse de engadir tensión aos últimos minutos cun gol de cabeza de Hugo ao saque dun córner.

Clasificada como primeira de grupo, a selección estremeña afrontará nos próximos meses a seguinte rolda do torneo, unha eliminatoria a ida e volta fronte a Asturias que dará acceso ás semifinais da Fase Nacional Copa das Rexións UEFA.

As datas e as sedes desta eliminatoria daranse a coñecer tras o sorteo da orde de partidos que haberá de celebrarse na Federación Española.