2-2. O Dépor déixase remontar na segunda parte

Cara e cruz dos branquiazuis, que foron un rodete nos primeiros 45 minutos pero se viron superados logo pola efectividade do Numancia

Borja Valle celebra su tanto con Vicente Gómez. RCDEPORTIVO
photo_camera Borja Vale celebra o seu tanto con Vicente Gómez. RCDEPORTIVO

O Numancia logrou frear (2-2) ao Deportivo no estadio ABANCA-Riazor grazas á actuación de Alain Oyarzun, que reactivou ao seu equipo con dúas asistencias no segundo tempo para neutralizar así os goles que anotaran os locais no primeiro acto.

Os sorianos, que seguen sen gañar fóra de casa, sumaron un empate con sabor a vitoria nun escenario onde o Deportivo, que non coñece a derrota como local, só cedera unha igualada e non encaixaba desde a oitava xornada (1-1 ante o Málaga).

AUTÉNTICO RODETE. O Deportivo impuxo un ritmo alto de inicio que o Numancia non soportou. Os coruñeses insistiron, aplicaron o rodete dez minutos e adiantáronse cun zurdazo de Edu Expósito que entrou pola escuadra da portería de Juan Carlos.

O gardameta do Numancia, que previamente lograra evitar un tanto de Quique González a pase de Vicente, non puido facer nada para atallar o disparo do centrocampista do Deportivo nunha longa xogada dos locais, de banda a banda, con centro de Saúl García e toque en curto de Borja Vale, que foi o asistente de Expósito.

A réplica do Numancia deuna Yeboah cun disparo nun saque de banda que atallou Dani Giménez (min.12). Os sorianos creceron no céspede de Riazor, asumiron a iniciativa, encerraron ao Deportivo en campo propio, pero se atoparon cun muro infranqueable no primeiro tempo.

Aínda por riba, un erro de Diamanka, que pasou o balón atrás, sen mirar, desde a liña de tres cuartos, habilitou o segundo gol dos coruñeses cun disparo cruzado de Borja Vale que superou a Juan Carlos aos 29 minutos.

O senegalés intentou desquitarse cun lanzamento desde o frontal que sacou co pé Dani Giménez, e Borja Vale, tras unha boa xogada de Carles Gil, rematou ao poste (min.36).

O NUMANCIA, MÁS EFECTIVO. O Numancia saíu con forza do vestiario, pero sen sorte. Higinio, de cabeza, tamén golpeou a madeira nunha falta que colgou Alain Oyarzun (min.48).

A entrada do xogador vasco na continuación en substitución de Nacho impulsou aos sorianos, que se meteron no partido a falta de media hora cun centro seu que conectaron, no segundo pau, Borja Vale, no seu intento por despexar, e Unai Medina. O Deportivo levaba 455 minutos sen encaixar diante dos seus afeccionados.

O equipo coruñés tivo a sentenza noutra acción de Carles Gil, que filtrou o balón para Quique González e este deixoullo de face a Eneko Bóveda, que perdoou na área (min.68).

Non aproveitou nin esa ocasión nin un par de remates do valenciano e o Numancia igualou o marcador a falta de doce minutos cun centro de Alain Oyarzun que rematou no segundo pau Diamanka.

Os deportivistas puideron porse novamente por diante só dous minutos despois cun cabezazo de Pablo Marí nun córner, pero Juan Carlos logrou despexar de xeonllos sobre o chan e os sorianos deron por bo o empate ante un rival que acabou con dez pola expulsión de Saúl no desconto.

2 - Deportivo: Dani Giménez; Bóveda, Domingos Duarte, Pablo Marí, Saúl García; Vicente Gómez, Pedro Mosquera (Álex Bergantiños, min.66), Edu Expósito (Krohn-Dehli, min.79); Carles Gil (Christian Santos, min.84); Quique González e Borja Vale.
2 - CD Numancia: Juan Carlos; Unai Medina, Pichu Atienza, Carlos Gutiérrez, Marc Mateu; Diamanka, Escassi, Fran Villalba; Yeboah (Kako Sanz, min.89), Higinio (Borja Viguera, min.58) e Nacho (Alain Oyarzun, min.46).
Goles: 1-0, min.10: Edu Expósito; 2-0, min.29: Borja Vale. 2-1; min.59: Unai Medina. 2-2; min.78: Diamanka;
Árbitro: Arcediano Monescillo, do comité castelán-manchego. Expulsou por dobre amarela (min.92) a Saúl García, do Deportivo. Mostrou amarela a Vicente Gómez (min.87), do conxunto coruñés.
Incidencias: Partido da decimoséptima xornada de LaLiga 1/2/3 disputado no estadio ABANCA-Riazor ante 15.658 afeccionados.