3-1. Santi Mina lidera ao Valencia no seu primeiro triunfo na Champions

O galego asumiu o protagonismo do partido ante o duelo co Young Boys suízo

Santi Mina. BIEL ALIÑO (EFE)
photo_camera Santi Mina celebra o seu segundo gol ante o Young Boys. BIEL ALIÑO (EFE)

O Valencia logrou este mércores a súa primeira vitoria na presente edición da liga de Campións ao derrotar en Mestalla (3-1) ao Young Boys suízo nun duelo no galego Santi Mina asumiu o protagonismo cun dobrete que facilitou o triunfo valencianista.

Ademais dos tres puntos, o equipo de Marcelino logrou pór fin con tres goles a unha seca anotadora que lle levou a afrontar o partido ante os suízos cunha bagaxe dun só gol a pesar de 41 remates realizados no seu tres anteriores partidos da competición europea.

A pesar de desenvolver un xogo pouco fluído e sen brillantez o Valencia fíxose co mando do partido nos primeiros compases do choque ante un rival que esperaba no seu campo coa idea de cazar algún balón co que sorprender ao conxunto español.

Aínda que a meta defendida por Von Ballmoos non pasaba perigo, o Valencia abriu o marcador ao cuarto de hora tras unha brillante acción de Rodrigo, que deixou atrás a Von Bergen sen tocar o balón e asistiu a Carlos Soler, que picou por encima de Von Ballmoos e tras estrelarse no pau foi rematado a pracer por Santi Mina.

O gol espertou en ataque ao equipo suízo, que empezou a buscar a portería de Neto ante un Valencia que se desvaneceu tras o gol.

Assalé desaproveitou unha gran ocasión para devolver o empate ao marcador cando estaba completamente só para rematar un centro ao segundo pau, aínda que, co Valencia desorientado, o propio Assalé logrou o seu obxectivo no minuto 37.

Con todo, o gol recibido serviu para reactivar ao equipo de Marcelino Garcia Toral, que volveu ter máis presencia no campo do equipo suízo.

Así, o Valencia recuperou o mando no marcador con outro gol de Mina, que cazou un balón de Carlos Adoitar para superar a Von Ballmoos a tres minutos do descanso.

Coa vantaxe no marcador, o Valencia abriu o segundo tempo concedendo a posesión do balón ao Young Boys, que se mostraba máis aberto ante a súa necesidade de marcar.

Con todo, co equipo de Gerardo Seoane apertando en busca de empatar de novo, un pase de Rodrigo a Carlos Soler convertíase no terceiro gol da noite para os de Mestalla despois de que unha carreira do canteirán acabase cun disparo cruzado co que superou a Von Ballmoos.

A expulsión de Sanogo achandou o camiño do Valencia na recta final do choque, na que apenas pasou por apuros para pechar a primeira vitoria na presente Liga de Campións tras catro partidos disputados.

3 - Valencia: Neto, Wass, Garay, Paulista, Gayá, Coquelin, Kondogbia (Vezo, m.87), Soler, Guedes (Ferran Torres, m.75), Rodrigo e Santi Mina (Gameiro, m.68).
1 - Young Boys: Von Ballmoos, Mbabu, Lauper, Von Bergen, Benito, Sow, Sanogo, Fassnacht (Nsame, m.60), Ngamaleu (Sulejmani, m.46), Assalé e Hoarau (Aebischer, m.75).
Goles: 1-0, m.14: Santi Mina. 1-1, m.37: Assalé. 2-1, m.42: Santi Mina. 3-1, m.55: Carlos Soler.
Árbitro: István Kovács (RUM). Mostrou cartón amarelo aos locais Santi Mina, Gayà e Carlos Soler e aos visitantes Ngamaleu, Mbabu, Benito, Lauper e Von Bergen. Expulsou, con cartón vermello directa, a Sanogo (m.77) do Young Boys.
Incidencias: partido da cuarta xornada do grupo H da liga de Campións disputado no estadio de Mestalla ante 36.480 espectadores.