65-74. O Obradoiro vence con tranquilidade

O Rio Natura Monbus Obradoiro levou a vitoria ante o Morabanc Andorra nun partido no que ningún dos dous equipos xogábase máis nada que o triunfo e que acabou tendo máis intensidade que bo xogo
photo_camera El base del Obradoiro Pepe Pozas disputa la posición ante la defensa del base del MoraBanc Andorra, Víctor Sada

Un partido tranquilo para o conxunto galego no que puido dominar desde o princio. Os santiagueses foron máis sólidos e tiveron máis acerto, tomando a iniciativa xa no primeiro cuarto e sen soltala ata o final.

O dinamismo galego rompeu rapidamente un bo inicio do Morabanc Andorra, que se colocou 7 a 2 no marcador pero viu como o rival chegaba a estar sete puntos por encima (10-17) a pouco máis de tres minutos para o final do terceiro cuarto.

A explosividad de Waczynski e a fiabilidade de Kleber baixo os aros unidas a algunhas perdas locais concederon a iniciativa a un Rio Natura Monbus que atopaba equilibrio en ataque e levaba o primeiro cuarto con merecemento (15-22).

Igualou as cousas aos poucos no segundo cuarto o Morabanc Andorra, abrigo axustando a defensa e facendo máis difíciles as circulacións rivais.

Kleber, Waczynski e Corbacho fixeron de tridente anotador no encontro

Un triplo de Schreiner deixou aos de Peñarroya a un só punto (28-29) nun partido de ofensivas espesas. Pero os de Moncho Fernández, atopando sitio para o triplo, souberon manterse no partido e conservar o marcador favorable (36-41) ata o descanso.

O Andorra, en cambio, sobrevivía desde dentro, coa valiosa achega de Jawai nos últimos minutos do período.

O Rio Natura foi máis efectivo que o Andorra nun terceiro cuarto que se lle atragantó aos locais. Máis de cinco minutos pasaron ata a súa primeira canastra, cando o rival se marchou por encima dos dez puntos e abría brecha.

Ao final do período, con Kleber, Waczynski e Corbacho de tridente anotador, os visitantes levaban once puntos de vantaxe (47-58).

Non tiña máis remedio que acelerar as súas accións e buscar un partido menos estático o conxunto local no último acto. Forzou a máquina e chegou a situarse cinco puntos por baixo a tres minutos para o final.

Pareceu tremer Obradoiro que non conseguía atar o partido desde o persoal. Un triplo de Stojanovski aínda achegaba máis aos seus, a tres puntos faltando menos de dous minutos (64-67), pero a reacción andorrana quedou a medias e os visitantes acabaron sen sufrir.