FICHA TÉCNICA:

77-72. O Obradoiro vence ao Bilbao Basket tras remontar dezanove puntos

O conxunto santiagués anulou o ataque dos visitantes no último cuarto impedindo que defendesen o marcador
photo_camera El pívot del Río Natura Monbus Obradoiro, Juanjo Triguero realiza un mate en la canasta del Bilbao Basket

O Rio Natura Monbus Obradoiro venceu ao Dominion Bilbao Basket no Fontes do Sar (77-72) tras remontar dezanove puntos de diferenza e porse por diante nos segundos finais.

Adam Waczynski empezou como líder local, con dez puntos no primeiro cuarto, e deu as primeiras vantaxes ao seu equipo mentres o rival aferrábase aos triplos para continuar vivo, pois logrou seis dos seus dez intentos no arranque.

Unha canastra de Juanjo Triguero deu a última vantaxe da cita ao Obradoiro ata o último minuto do encontro (16-14, min. 9) antes dos puntos de Danilo Andusic, que anotou nove durante os primeiros dez minutos, decisivos para chegar ao segundo período (18-22).

A intensa defensa do Dominion Bilbao Basket tivo recompensa nas pobres porcentaxes do equipo de casa ata o descanso, con sete de dezasete en tiros de dous e dous de once en triplos, e a vantaxe non fixo máis que aumentar.

Oito puntos de Raúl López e outros seis de Álex Mumbrú foron suficientes no segundo cuarto para deixar o partido case sentenciado, aínda que Moncho Fernández intentou parar a sangría cun tempo morto xusto logo dun triplo e unha canastra de Dairis Bertans (20-29, min. 15).

O conxunto biscaíño mantivo os seus números no lanzamento exterior e, aínda que non foi capaz de anotar máis que en dúas ocasións durante o período desde a zona de dous puntos, chegou a ter dezanove de vantaxe (22-41, min. 19), pero non chegou con tanto marxe ao descanso (27-41).

A garra é unha das características do Rio Natura Monbus Obradoiro e esta quedou patente en canto renovouse o partido, con Maxi Kleber e Waczynski como protagonistas en ataque e todo o equipo cunha fortaleza defensiva excepcional.

Cada vez que o Dominion Bilbao Basket intentaba despegaba no luminoso recibía unha resposta mentres as porcentaxes igualábanse e o equipo de casa lograba colocarse a dez puntos (49-59, min. 30).

Bertans enmudeció ao Fontes do Sar sobre a bucina do terceiro cuarto, cando lanzou xusto tras pasar a liña do medio do campo e anotou un triplo que parecía deixar a cita vista para sentenza (49-64).

Alberto Corbacho sumouse aos esforzos dos seus compañeiros Kleber e Waczynski e obrigou uns minutos máis tarde ao técnico visitante, Sito Alonso, a pedir un tempo morto, pois o Obradoiro estaba en plena resurrección con apenas cinco puntos de desvantaxe (59-64, min. 34).

Foi Moncho Fernández o seguinte que tivo que parar a cita cando chegaron dous triplos consecutivos do rival e os seus non eran capaces de atopar o aro, e logrou un cambio radical que valeu o partido (59-70, min. 36).

Un triplo de Corbacho colocou ao seu equipo a só uns puntos (69-70, min. 39) e culminou a xogada cun espectacular tapón en defensa, que serviu para un bo ataque de Pepe Pozas, que recibiu unha antideportiva clara de Raúl López.

Os seus tiros libres devolveron a vantaxe ao Obradoiro con menos dun minuto por diante (71-70) e outros dous lanzamentos do beirado polaco do equipo de casa desde 4,6 metros na posesión posterior serviron para resolver a cita a pesar dos esforzos visitantes (77-72).