Ficha técnica

86-60. O Rio Natura Monbus cae en Sevilla

Ao equipo compostelán fíxoselle o partido costa arriba e acabou de descolgarse no último cuarto, cando o equipo local ampliou a súa vantaxe cun parcial da 31-15
photo_camera El base brasileño del Rio Natura Monbus, Rafa Luz, intenta superar la defensa sevillana

O CB Sevilla venceu ao Rio Natura Monbus (86-60) un partido que os locais dominaron no marcador desde a primeira canastra, un triplo de Porzingis, ante un conxunto galego que perdeu sobre todo pola súa pésima prestación ofensiva, o que fai que os hispalenses respiren fondo na loita por non descender.

Nun primeiro cuarto de anotación moi baixa (15-12), destacou por parte local Penney, autor de máis da metade dos puntos do seu equipo, oito, que non atopaba outra solución ofensiva que os lanzamentos desde o perímetro do neozelandés.

Os homes do banco sostiveron aos seus equipos no segundo período, no que o Baloncesto Sevilla apoiouse nos puntos de Urtasun e Oriola, mentres que o Obradoiro sobreviviu grazas a Nankivil, o último xogador en incorporarse á rotación do técnico Moncho Fernández e que anotou dez puntos en seis minutos.

Unha falta antideportiva de Kleber propiciaba o primeiro despegamento serio da formación que dirixe Luís Casimiro (43-35 min. 23), que xa nunca vería perigar a súa vitoria.

Isto foi así porque, entre outras cousas, o ataque do equipo de Santiago de Compostela estaba por completo atascado mentres que polos locais era Byars quen máis puntos sumaba na segunda metade do encontro.

No último cuarto desatouse o Baloncesto Sevilla, que seguía tapiando o seu aro cunha defensa magnífica e saíndo en contragolpes sinxelos que os dispararon no marcador para obter unha vitoria que lle permite seguir moi vivo na pelexa por seguir unha campaña máis na ACB.