90-78. O Breogán loita sen obter recompensa

A lesión de Alec Brown lastrou aos lucenses e forzou o debut de Jerome Jordan

Thadd McFadden (izquierda) presiona al breoganista Tarence Kinsey. CRISTÓBAL GARCÍA (EFE)
photo_camera Thadd McFadden (esquerda) presiona ao breoganista Tarence Kinsey. CRISTÓBAL GARCÍA (EFE)

O Breogán caeu este xoves na cancha do iberostar Tenerife (90-78) nun partido que dominaron os lucenses nos dous primeiros cuartos e no que os locais reaccionaron na segunda metade.

O inicio do choque foi moi desconcertante. O equipo de Natxo Lezcano ofreceu un xogo moi intenso, cunha excelente defensa e un ataque moi acertado, tanto polos homes exteriores como polos interiores. Alec Brown atacaba o aro local desde todas as súas posicións e, unido a que o Iberostar Tenerife non estaba a defender ben, os Cafés Candelas Breogán foise de sete puntos (7-14, min 6).

Os visitantes seguían dominando o choque. Txus Vidorreta, a base de cambios, intentaba dar un xiro ao xogo do seu equipo, pero non o logrou. Mentres Redivo, Brown e Vidal non atopaban oposición para tirar a canastra e anotar.

Ao termo do primeiro cuarto chegouse con 20-31 para os lucenses, que no inicio do segundo alcanzarían a súa máxima vantaxe (20-34). A reacción canarista seguía sen chegar, pero polo menos mantiñan as diferenzas.

No minuto 27 de partido (27-38), o xogador máis destacado do Breogán, Alec Brown, lesionouse no nocello e xa non puido xogar máis. Iso provocou que Jerome Jordan, que leva unha semana co equipo, tivese que debutar antes do previsto.

Tras o descanso viuse a outro Iberostar Tenerife. A partir dun bo traballo defensivo empezou a recortar as diferenzas no marcador. Parcial de 12-0 (46-47) e xa o equipo tinerfeño estaba no choque, liderado por un excelente Thad McFadden que anotou 11 puntos neste terceiro cuarto.

Nos últimos dez minutos o Iberostar Tenerife, xa co marcador ao seu favor, xogou con moita máis axilidade e acerto. Triplos consecutivos de San Miguel, Beirán, Bassas e Abromaitis (81-67) e o encontro, xa a falta de tres minutos estaba case decidido ante un Breogán que loitou e fixo un bo partido, pero que non aguantou o ritmo canarista nos instantes finais.

90 - Iberostar Tenerife 90 (20+14+27+29). San Miguel (6), McFadden (23), Brussino (2), Abromaitis (21), Iverson (20) -inicial-, Staiger (6), Niang (-), Bassas (3), saiz (-), Bonde (-), Samu Rodríguez (2) e Beirán (7).
78 - Cafés candeas Breogán 78 (31+14+13+20). Cvetkovic (13), Lofberg (4), Redivo (12), Brown (12), Herun 810) -inicial-, Kinsey (5), Vidal (5), Belemene (4), Sulejmanovic (8), Díaz (3) e Jordan 82).
Árbitros: Peruga, Bultó e Sánchez Mohedas. Eliminaron por faltas a Stager (min.37) e Belemene (min.38).
Incidencias: pavillón de Deportes Santiago Martín, ante 3.716 persoas.